PREDSJEDNIK PDP-A

Borenović: Sve osim ponavljanja izbora za predsjednika RS će biti demokratski kraj i mrak za ovu zemlju

On je dodao da je zabilježeno do sada nešto neviđeno, da su vreće otvarane žiletom, a onda lijepljene nekim selotejpom

Borenović: Izbore za ove nivoe treba poništiti i ponoviti izbore. Screenshot

E. Ć.

24.10.2022

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović na press konferenciji u Istočnom Sarajevu rekao je da je i današnje brojanje u Glavnom centru za brojanje CIK-a, utvrđeno da su se tokom izborne noći događale ozbiljne izborne krađe koje mogu uticati na izbore na svim nivoima.

Naveo je da ima dokaza da su izbori za predsjednika i potpredsjednika RS bili puni neregularnosti, manipulacije i izborne krađe.

- Izbore za ove nivoe treba poništiti i ponoviti izbore. A postoje i razlozi da se ponovo broje glasovi i za ostale nivoe, jer je evidentno da je toliki obim nepravilnosti uočen u kontrolnom brojanju za predsjednika RS da su to nevjerovatne činjenice - rekao je Borenović.

Borenović je dodao da je zabilježeno do sada nešto neviđeno, da su vreće otvarane žiletom, a onda lijepljene nekim selotejpom.

- Pojavili su se i neki nevažeći glasački listići rađeni u nekim štamparijama, nekom tehnologijom, koji nisu fotokopirani, nego su rađeni kao takvi, nisu imali zaštitne nivoe kao ostali listići. To se radilo i u Šekovićima i u Nevesinju i to je zapisnički kontantovano i pokazuje da taj obim nepravilnosti se svakim danom sve više širi. Sve osim ponavljanja izbora za predsjednika RS će biti demokratski kraj i mrak za ovu zemlju - naveo je Borenović.

Dodao je kako su posmatrači PDP-a u Glavnom centru za brojanje zabilježili 64 neiskorištena glasačka listića uzeta sa te grupe neiskorištenih listića i na kojima su, kaže, dodani glasovi Miloradu Dodiku. On tvrdi da broj glasova može značajno promjeniti i ishod u Narodnoj skupštini RS.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.