LOPARE

Uklonjen spomenik "Ljiljan" u Koraju, uslijedili brojni komentari

Uklanjanje spomenika su izvršili mještani Koraja uz pomoć firme koja je i postavila spomenik

Ukljonjen spomenik "Ljiljan". FACEBOOK

S. S.

24.10.2022

U mjesto Koraj u općini Lopare uklonjen je spomenik "Ljiljan". 

Nadležni građevinski inspektor je postavio rok za uklanjanje spomenika obzirom da je isti izgrađen bez građevinske dozvole.

"Nisu bili pijuni pojedinaca"

Uklanjanje spomenika su izvršili mještani Koraja uz pomoć firme koja je i postavila spomenik.

- Općinska uprava Lopare želi da nivo odnosa i saradnje na području opštine između srpskog i bošnjačkog naroda očuva i podigne na viši nivo, a poziva sve koji će pokretati slične inicijative da se to uradi na način koji je propisan zakonom. I Srbi i Bošnjaci su ovu situaciju tretirali s dostojanstvom i bez davanja nezaslužene pažnje i nisu bili pijuni pojedinaca i grupa koji imaju loše namjere – saopćeno je iz OU Lopare.

Nakon toga su uslijedili brojni komentari na društvenim mrežama: 

- Sada treba tražiti odobrenje nadležnih pa ako budu korektni i daju odobrenje spomenik ponovo vratiti na mjesto gdje je bio - piše u jednom od komentara.

"Žali Bože državnih para"

"Nisu trebali ni uklanjat. Žali Bože državnih, to jest naših para koje su potrošene da bi se spomenik postavio. Moglo se to riješit i nekim kompromisom. Nije sad da me vrijeđa nečiji spomenik."

- Postali smo mi nekako mlaki, tolerantni prema svemu. Pogubljeni u vremenu i prostoru jednostavno prihvatamo.Većinom se predamo bez borbe. Nekad bijasmo vitezovi i gazije, a danas. Ljiljan u Koraju više ne postoji - navodi se u jednom od nizu komentara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.