TRG KRAJINE

Banja Luka oblijepljena plakatima uoči večerašnjeg protesta

Građane se na miting poziva i sa ulica, iz automobila sa razglasom koji pozivaju na “narodni skup za slobodnu i demokratsku volju građana”

Ono što je primjetno jeste da je grad oblijepljen plakatima. N1

A. Č.

25.10.2022

Na Trgu Krajine u toku su posljednje pripreme pred večerašnji skup vladajuće koalicije u Republici Srpskoj predvođene SNSD-om. 

Miting pod motom "Otadžbina zove", počinje u 18 sati šetnjom iz Parka Mladen Stojanović do Trga Krajine, gdje slijede obraćanja.

Građane se na miting poziva i sa ulica, iz automobila sa razglasom koji pozivaju na “narodni skup za slobodnu i demokratsku volju građana”.

Ono što je primjetno jeste da je grad oblijepljen plakatima.

Podsjetimo, predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je ranije da će se “Republika Srpska i ovaj put oduprijeti opasnim namjerama stranaca i opozicije, koji bi uz pomoć nezakonitih odluka CIК-a da stvore stanje haosa i nestabilnosti u Republici Srpskoj”.

On je najavio i da će na večerašnjem mitingu biti donijeti određeni stavovi, koji će biti smjernice za politiku u narednim godinama, dodavši da će se raditi „na jačanju subjektiviteta Republike Srpske i vraćanju nadležnosti za izbore na entitetski nivo“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.