LIDER PDP-A

Borenović ispred CIK-a poručio: Tražimo da se ponište izbori za predsjednika RS

Dostavili smo stotine dokumenata i dokaznog materijala koji su, da tako kažemo, armirani beton da se zaštiti Izborni zakon i demokratske norme, istakao je Borenović

Branislav Borenović. N1

H. J. I.

29.10.2022

Branislav Borenović, lider PDP-a danas je u Sarajevu zatražio da Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine poništi izbore za predsjednika RS.

Borenović je u obraćanju javnosti poručio da nema odustajanja i da se nastavlja borba za istinu i pravdu.


Žalbu predale tri stranke

- Spremili smo žalbu CIK-u i Apelacionom vijeću Suda BiH vezano za pogrešne primjene prava s ciljem da CIK našu žalbu ocijeni po službenoj dužnosti. Tražimo da se ponište izbori za predsjednika RS na svim izbornim jedinicama. Tako je propisao zakon. Izbori se prema tom zakonu onda ponavljaju u roku od 14 dana, nikakva druga priča ne dolazi u obzir - poručio je Borenović.

Dodao je kako su ovu izbornu žalbu predale tri opozicione stranke.

- Dostavili smo stotine dokumenata i dokaznog materijala koji su, da tako kažemo, armirani beton da se zaštiti Izborni zakon i demokratske norme kako bi CIK ili Apelaciono vijeće Suda BiH donijeli odluku o ponavljanju izbora - rekao je predsjednik PDP-a.


"Ličio na falsifikovani glasački listić"

Jelena Trivić, kandidatkinja opozicionih stranaka za predsjednicu RS, kazala je da među dokaznim materijalom nalazi se i sama sjednica CIK-a kao i gostovanje predsjednika CIK-a Suada Arnautovića na Face TV-u.

- Arnautović je sinoć ličio na falsifikovani glasački listić, on jeste taj čovjek ali kao da je falsifikovan. Sraman je i udjel stranaca - poručila je Trivić.

Na kraju je kazala da je na nekim izbornim mjestima, nakon novog brojanju glasova, imala nule gdje ih ranije nije imala.

- Zar smo idioti? Zar treba nekome izaći u susret zato što je prijetio neredima? - poručila je Trivić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.