NAKON HAPŠENJA

Advokat Mehmedbašić za "Avaz": Policija pretresla dva Stojnićeva stana

On je dodao da je policija izvršila pretres Stojnićeva dva stana

Mehmedbašić: Stojnić mi je rekao da nije koristio aplikaciju Sky. Avaz

B. C.

30.10.2022

Sarajevski advokat Omar Mehmedbašić, jedan od branilaca koji zastupaju Denisa Stojnića kazao je za portal "Avaza" da Stojinić nije davao izjavu u MUP-u KS. 

- Izjavu će dati u Tužilaštvu BiH. On nije uhapšen na Aerodromu, već kod bivšeg kina Tesla. Meni je kazao da nije koristio aplikaciju Sky i da nema veze s onim za šta je osumnjičen - rekao je za portal Avaza Mehmedbašić. 

On je dodao da je policija izvršila pretres Stojnićeva dva stana.

Ministarstvo unutrašnjih poslova KS oglasilo se o sinoćnjem hapšenju Denisa Stojnića.

- Dana 29. oktobra oko 23 sata po naredbi Tužilaštva BiH policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su u ulici Zelenih Beretki, područje općine Stari grad Sarajevo, lišili slobode lice D.S. rođen 1980.g. iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično "Međunarodno navođenje na prostituciju" iz člana 187. Krivičnog zakona BIH i "Primanje dara ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem" iz člana 219. istog zakona - navode iz MUP-a.

Na osnovu Naredbe Sudije za prethodni postupak Suda Bosne i Hercegovine izvršeni su pretresi više stanova i ostalih prostorija koje koristi osumnjičeni s ciljem pronalaska dokaza i predmeta vezanih za izvršenje navedenih krivičnih djela.

Lice lišeno slobode je smješteno u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo i nad istim će se tokom dana nastaviti kriminalistička obrada.

O preduzetim mjerama i radnjama obaviješten je postupajući tužilac Tužilaštva BiH, pod čijim nadzorom policijski službenici Uprave policije nastavljaju dalje aktivnosti s ciljem dokumentovanja predmetnih krivičnih djela - saopćeno je iz MUP-a KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.