SPORT I MAFIJA

Ismir Mirvić i FK Sarajevo ostvarili poslovnu saradnju sa uhapšenim Denisom Stojnićem, kojeg Tužilaštvo sumnjiči i za prostituciju

Želim Denisu puno uspjeha u Bellatoru i da nam donese što više pobjeda u Bosnu i Hercegovinu, rekao je Ismir Mirvić o ovoj saradnji

Fudbalski klub Sarajevo postao je glavni sponzor bh. MMA borca Denisa Stojnića. Facebook

Piše: A. Č.

30.10.2022

Desetak dana prije nego što je MUP KS po nalogu Tužilaštva BiH uhapsio Denisa Stojnića, FK Sarajevo je ostvario poslovnu saradnju s njim.

Naime, Fudbalski klub Sarajevo postao je glavni sponzor bh. MMA borca Denisa Stojnića što je zvanično objavio i prvi čovjek FK Sarajeva.

- Denis je prije svega sportista kojeg sam upoznao prije godinu i mogu reći da smo se sprijateljili. Do poslovne saradnje je došlo tako što ja živim u Americi i znam šta znači potpisati za Bellator. Takve stvari nagrađujem i FK Sarajevo će biti Denisov sponzor. Želim Denisu puno uspjeha u Bellatoru i da nam donese što više pobjeda u Bosnu i Hercegovinu - rekao je Ismir Mirvić o ovoj saradnji.

Stojnić je istakao da mu je čast što je potpisao ovakav ugovor.

Kako je "Avaza" već pisao hapšenje Denisa Stojnića nije nikakva slučajnost. Čekao se samo njegov dolazak u Sarajevo iz inozemstva. 

Njega je ošmekao njegov kum Elvis Keljmendi i desetine drugih osoba koje će uskoro biti uhapšene. Nakon iskaza narkodilera Elvisa Keljmendija, koji je pristao na saradnju s tužiocima sklopljen je mozaik oko osoba povezanih s narkomafijom ali i njihovim zaštitnicima.

Keljmendi je, kako smo ranije objavili, odlučio propjevati kako bi se spasio pritvora, ali i teškog sudskog procesa. On je pušten iz Vojkovića da se brani sa slobode, uz mjere zabrane, tačnije zabranu napuštanja mjesta prebivališta (kućni pritvor).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.