VRIJEDNOST 3.000 KM

Vatrogasci iz Bosanske Krupe donirali opremu DVD-u Sapna

Predstavnicima "DVD SAPNA" smo uručili donaciju zaštitne opreme za pristup vatri, navode iz DVD Bosanska Krupa

Uprava vatrogasnog društva je odlučila opremu donirati drugim vatrogasnim društvima. DVD Bosanska Krupa

A. O.

31.10.2022

U sklopu manifestacije "OKTOBAR – mjeseca zaštite od požara" Dobrovoljno vatrogasno društvo Bosanska Krupa ("DVD  Bosanska Krupa") nastavlja pružati pomoć i podršku vatrogasnim društvima za koje procjeni da im je takva pomoć i podrška potrebna.

"DVD Bosanska Krupa" je u skladu sa Pravilnikom o minimum tehničke opreme i sredstava neophodnih za uspješno djelovanje i rad vatrogasne jedinice društva utvrdila određene količine opreme koje prevazilaze operativne potrebe. Na osnovu toga uprava vatrogasnog društva je odlučila tu opremu donirati drugim vatrogasnim društvima.


Odgovor na izazove

Prateći društvene mreže i aktivnosti dobrovoljnih vatrogasnih društava sa područja Bosne i Hercegovine uočili smo "DVD Sapna" Općine Sapna – Tuzlanski kanton da čini prve korake na vlastitom ustrojstvu, opremanju kao bi bilo sposobno odgovoriti svim izazovima pred kojim se vatrogasno društvo može naći. Na osnovu uočenog, a cilju podrške volje i entuzijazama da se u skromnim uslovima teži postizanju što boljih rezultata odlučili smo podržati takve aktivnosti u "DVD Sapna", navodi se u saopćenju. 

Podrška se ogleda u polovnoj vatrogasnoj opremi koja je funkcionalna i operativna za upotrebu a čija procjenjena komercijalna vrijednost je 3.000,00KM.

- Prilikom posjete predstavnicima "DVD Sapna" smo uručili donaciju zaštitne opreme za pristup vatri koju čine 9 kompleta zaštitni odjela (jakne i hlače) za gašenje strukturnih požara, 2 izolaciona aparata sa bocama, 7 šljemova za gašenje strukturnih požara, 7 komada ćuturica za vodu, 4 zaštitne maske sa filterima - navode iz DVD Bosanska Krupa.



Donirana oprema. DVD Bosanska Krupa

Uručenje opreme

Opremu je uručio predsjedavajući Skupštine "DVD Bosanska Krupa" vatrogasac Denis Džajić.

U ime "DVD SAPNA" opremu su preuzeli Hamid Omerović - šef Službe civilne zaštite Općine Sapna, Halilović Mirza - komandir dobrovoljne vatrogasne jedinice DVD-a Sapna i Muharem B. - član vatrogasnog društva.

U proteklom periodu "DVD Bosanska Krupa" je uručio donacije opreme: "DVD Korita" - Bosansko Grahovo, "DVD Jezerski" - Grad Bosanska Krupa, "VD Turbe" - Općina Travnik, "DVD Bruneji - Vlašić" - Općina Travnik, "DVD Stijena" – Grad Cazin,


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.