NISKOBUDŽETNI PREVOZNIK

Nakon Wizz Aira: Još jedan evropski gigant privremeno obustavlja letove iz Sarajeva

Obustavljeni su letovi iz Štutgarta počevši od 28. novembra do 19. decembra

Eurowings: Postao sve problematičniji za Lufthansa Grupu. Eurowings

E. Ć.

2.11.2022

Niskobudžetni prevoznik Eurowings će ove zimske sezone znatno smanjiti svoju mrežu odredišta u zemljama bivše Jugoslavije, što će uticati naravno i na Sarajevo.

Ovaj niskotarifni prevoznik zbog visokih troškova postaje sve problematičniji za Lufthansa Grupu. Naredne godine će na raspolaganju imati pet aviona manje, pa je zaustavio sve planove za rast mreže za 2023. godinu.

- Već tešku situaciju s zaradom u Eurowingsu s milionskim gubicima dodatno su pogoršali dodatni troškovi koji su proizašli iz štrajkova pilota - rekao je izvršni direktor Lufthanse, Karsten Spor (Carsten Spohr), prenosi Biznisinfo.

Kada je riječ o Sarajevu, Lufthansina niskobudžetna podružnica će obustaviti letove iz Štutgarta počevši od 28. novembra do 19. decembra, te ponovno od 9. januara do 25. februara. Također, letovi iz Kelna za Sarajevo će biti obustavljeni od 11. januara do 17. februara, a neke od obustava mogle bi se produžiti i do marta, javlja Ex-Yu Aviation News.

Nadalje, planovi za ljetnu sezonu 2023. ostaju neizvjesni jer prevoznik nastoji održati svoju mrežu sa 76 aviona, što je manje nego što je imao na raspolaganju ove godine.

Podsjetimo, nedavno je još jedna niskobudžetna kompanija "Wizz Air" donio odluku o gašenju svoje baze u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.