SPORAZUM BEZ SDA

Predsjednik NES-a Nermin Ogrešević za "Avaz": Vlast se može formirati brzo na svim nivoima

Možda u kantonima to bude najjednostavnije, zbog samih procedura, ali moguće je to i na drugim nivoima ako se naprave jasni dogovori oko prioriteta i konkretnih mjera, kaže Ogrešević

Ogrešević: Insistirat ćemo na konkretnim mjerama za četverogodišnji mandat. Avaz

Piše: A. Bajramović

3.11.2022

Potpisivanje sporazuma o koaliranju osam stranaka i formiranju vlasti na svim nivoima za NES je pozitivan iskorak, kazao je za Avaz Nermin Ogrešević, predsjednik NES-a. On dodaje da je ovo prvi korak u procesu uspostave vlasti.

- Ovaj blok je čvrst i mi ćemo se boriti da budemo nosioci vlasti, te raditi na strateškim prioritetima – ekonomskim, socijalni, a najvažnija stvar za koju ćemo se zalagati je vladavina prava i jako, transparentnoo, funkcionalno i neovisno pravosuđe – kaže Ogrešević.

Dodaje da je nakon jučerašnjeg potpisivanja sporazuma osam stranaka okupljeno oko zajedničkog opredjeljenja, a u toku je usaglašavanje zajedničkog programa koalicije.

- Vlast se može uspostaviti brzo na svim nivoima, ako bude volje. Možda u kantonima to bude najjednostavnije, zbog samih procedura, ali moguće je to i na drugim nivoima ako se naprave jasni dogovori oko prioriteta i konkretnih mjera. Insistirat ćemo na konkretnim mjerama za četverogodišnji mandat, da o njima više ne pregovaramo nego da radimo na tome s budućim partnerima s kojima ćemo voditi razgovore – ističe Ogrešević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.