JASNA PORUKA

Kristijan Šmit: Borba protiv korupcije je prioritet broj jedan za bh. vlasti

Visoki predstavnik se sastao sa novoimenovanim direktorom Agencije Elvisom Kondžićem, zamjenicom direktora Damirkom Mioč, te pomoćnikom direktora Mevludinom Džindom

Šmit tokom posjete Agenciji za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH. APIK.ba

E. Ć.

3.11.2022

Borba protiv korupcije, uključujući prevenciju i zaštitu zviždača, mora biti prioritet broj jedan za vlasti u BiH, izjavio je danas visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt) tokom posjete Agenciji za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH.

- Visoki predstavnik se sastao sa novoimenovanim direktorom Agencije Elvisom Kondžićem, zamjenicom direktora Damirkom Mioč, te pomoćnikom direktora Mevludinom Džindom kako bi se informirao o prioritetima Agencije i strategijama za borbu protiv korupcije.

Visoki predstavnik je izrazio podršku za značajan posao koji ova agencija treba da radi kako bi jačala povjerenje građana u javne institucije. Korupcija je i dalje jedan od ključnih izazova u BiH i jedan od glavnih razloga za veliki odliv stanovništva. Zato je toliko značajno da se ona iskorijeni i visoki predstavnik će nastaviti pomno pratiti rad Agencije - saopćeno je iz OHR-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.