INICIJATIVA "GO GREEN"

Park "Ravne 2": Učenici dvije škole zasadili 20 sadnica

U pitanju je nastavak ovog projekta i inicijative u sklopu kojeg je planirana sadnja 1.000 sadnica na području kompletnog grada Visoko

H. J. I.

3.11.2022

Učenici su zasadili 20 sadnica. Facebook

U sklopu inicijative "Go Green" odnosno "Inicijative za zeleniju i održivu budućnost" koju je UNDP pokrenuo prije par godina i provodi se putem više projekata, u ponedjeljak u Arheološko–turističko–sportskom parku "Ravne 2" zasađeno je ukupno 20 sadnica.

Sadnice su zasadili učenici, nastavnici i profesori dvije visočke škole, OŠ "Safvet – beg Bašagić" i ŠOMO "Avdo Smajlović". U pitanju je nastavak ovog projekta i inicijative u sklopu kojeg je planirana sadnja 1.000 sadnica na području kompletnog grada Visoko, a dio sadnica će od danas uljepšavati i park "Ravne 2", dok su učenici imali priliku zajedno sa nastavnicima da zasade drveće i sami se upoznaju sa metodama sadnje, ali što je još važnije, da se upoznaju sa značajem drveća za našu životnu okolinu.


Objava Semira Osmanagića na Facebooku. Printscreen

Ovim ekološkim projektom bit će poboljšana čistoća i kvalitet zraka u Visokom, koje se dugi niz godina susreće s problemom zagađenja zraka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.