NOVI PREDSJEDNIK RS

Dodik dobio čestitku iz Rusije, pa se zahvalio

Matvijenko je navela da je, zahvaljujući Dodikovim ličnim naporima, tokom obavljanja funkcije člana Predsjedništva BiH u znatnoj mjeri ojačao konstruktivan i povjerljiv dijalog po širokom spektru pitanja

Milorad Dodik. DEJAN RAKITA / PIXSELL

S. S.

4.11.2022

Predsjednik Savjeta Federacije Federalne Skupštine Ruske Federacije Valentina Matvijenko uputila je lideru SNSD Miloradu Dodiku čestitku povodom njegove pobjede na izborima za predsjednika RS, istakavši da je riječ o čovjeku koji je iskreno odan svom narodu, na čemu joj se Milorad Dodik zahvalio.

- Primite moje čestitke povodom Vašeg ponovnog izbora na funkciju predsjednika RS. U Savjetu Federacije Federalne Skupštine Ruske Federacije svi Vas dobro poznaju kao čovjeka koji je iskreno odan svom narodu, sposoban da zaštiti njegove interese i veliki prijatelj Rusije - naglašava se u čestitki.

Matvijenko je navela da je, zahvaljujući Dodikovim ličnim naporima, tokom obavljanja funkcije člana Predsjedništva BiH u znatnoj mjeri ojačao konstruktivan i povjerljiv dijalog po širokom spektru pitanja, a svestrane veze, uključujući i parlamentarne, dobile su novi podsticaj.

– Koristeći ovu priliku, želim da Vas uvjerim da su senatori Ruske Federacije spremni da i dalje doprinose razvoju obostrano korisne saradnje za dobrobit naših naroda. Neka Vaš uspjeh na važnoj funkciji obezbijedi blagostanje i prosperitet RS. Želim Vam sve najbolje i primite izraze mog velikog poštovanja – poručila je Matvijenko u čestitki upućenoj novoizabranom predsjedniku RS Miloradu Dodiku.

Tvit Milorada Dodika. SCREENSHOT

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.