MOSTAR

"Avaz" saznaje: Univerzitet "Džemal Bijedić" odbio da bez naknade provjeri diplome, traže 100 KM za svaku

Dalje se navodi, da se Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru osim iz grantovskih sredstava finansira i iz vlastitih sredstava te da zbog navedenog nije u mogućnosti udvoljiti upućenom zahtjevu

Odbijen zahtjev Ureda za borbu protiv korupcije. Avaz

Piše: M. Aš.

16.11.2022

Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru odbio je zahtjev Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanja kvalitetom Kantona Sarajevo da bez naknade provjeri vjerodostojnost diploma stečenih na tom Univerzitetu, otkriva portal "Avaza".

Kako saznaje portal "Avaza" oni traže od Ureda da im se naplati 100 KM po jednoj provjeri.


Odbijen zahtjev Ureda za borbu protiv korupcije KS. AVAZ

- Zahtjev Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanja kvalitetom Kantona Sarajevo broj: 220-911/22 od 21.9.2022. godine kojim se traže stavke navedene u članu I ove Odluke nije usvojen iz razloga što je Upravni odbor Univerziteta donio Odluku o iznosu naknade za provjeru vjerodostojnosti diploma stečenih na Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru, broj: 101-2133/19 od 17.9.2019. godine. U navedenoj odluci Upravnog odbora taksativno se navode institucije koje su izuzete od obaveze plaćanja utvrđene naknade, a Ured za borbu protiv korupcije i upravljanja kvalitetom Kantona Sarajevo nije na listi institucija koje su izuzete od obaveza plaćanja pomenute naknade.

Dalje se navodi, da se Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru osim iz grantovskih sredstava finansira i iz vlastitih sredstava te da zbog navedenog nije u mogućnosti udvoljiti upućenom zahtjevu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.