SUD BIH

Pogledajte završne riječi advokata optuženih policajaca Dupovca i Barića, na koje je ogorčen Muriz Memić

Ermin Gačanović, advokat Hasana Dupovca, je kazao da smatra da Tužilaštvo nije dokazalo da je bilo kakva kriminalna grupa formirana

Piše: S. S.

17.11.2022

U Sudu BiH danas je okončano suđenje u slučaju „Dženan Memić". Završne riječi su iznijeli odbrana optuženih policajaca Hasana Dupovca i Josipa Barića te recepcionera u hotelu Kristal Muamera Ožegovića.

Kadrija Kolić, advokat Josipa Barića, na današnjem suđenju je kazao da je odbrana bila pod strašnim pritiscima.

- Kao najstariji branilac htio bih da se zahvalim mlađim kolegama, koji dostojanstveno obavljaju branilački poziv. Braneći optužene u ovom predmetu i pored činjenice da su činili prijetnje, različite kvalifikacije tokom procesa pred ovim sudom. Takve kvalifikacije niti ste imali prilike da čujete, niti su se čule u historiji BiH pravosuđa. Zadnja kvalifikacija na račun kolege je bila "svinja" - kazao je.

Ermin Gačanović, advokat Hasana Dupovca, je kazao da smatra da Tužilaštvo nije dokazalo da je bilo kakva kriminalna grupa formirana.

- Niti kada, ni kako, ni da su postojale koordinirane uloge ili krivično kažnjiv cilj optuženih. Tužilaštvo nije ponudilo nijedan dokaz u vezi s ciljem koji bi navodna grupa imala u smislu koga da štite, koju novčanu korist da pribave ili koju drugu pogodnost da ostvare sebi ili nekome drugom. Kako nije bilo grupe za organizovani kriminal, isto tako nije bilo nikakvog cilja da se lažno predstavlja saobraćajna nezgoda, umjesto navodnog nekog drugom krivičnog djela - rekao je Gačanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.