POTPREDSJEDNIK RS-A

Duraković: Znam dobro čiji sam predstavnik, neću se ponašati kao da sam još u rovu

Maksuz selam i pozdrav od Srebreničanina, Banjalučanina, Sarajlije, Bošnjaka, a najviše Bosanca i Hercegovca, jer se tako osjećam, poručio je Duraković

A. O.

18.11.2022

Duraković: Izabran sam za potpredsjednika entiteta RS iz reda bošnjačkog naroda. AVAZ TV

Novoizabrani potpredsjednik bh. entiteta RS Ćamil Duraković oglasio je javno i reagirao na komentare koje, kako kaže, čita o sebi posljednih dana. 

- Poštovani prijatelji, u trenutku kad je sve bilo bolje od ubijanja, BiH je dobila administrativno uređenje kakvo danas imamo, što znači - država, dva entiteta, distrikt, kantoni. Dokle god je tako, izričito poštujem ono što je naš tadašnji predsjednik rahmetli Alija Izetbegović potpisao - napisao je Duraković na Facebooku.

Dodao je da voli BiH te da poštuje njeno uređenje, institucije i neće se, nakon 27 godina od rata, ponašati i govoriti kao da smo i dalje u rovu.



Objava Durakovića na Facebooku. PRINTSCREEN

- Predlažem i drugima isto, jer je sve drugo utopija i politički populizam. Izabran sam za potpredsjednika entiteta RS iz reda bošnjačkog naroda, dominantno bošnjačkim glasovima, i znam ja dobro čiji sam predstavnik i čije interese prvenstveno branim i zastupam, ali funkcija kao takva podrazumijeva da sam potpredsjednik svih građana ovog entiteta. Tako ću se i ponašati - poručio je.

Smatra da bi se svi građani u BiH jezički trebali razumjeti u ovome što govori.

- Maksuz selam i pozdrav od Srebreničanina, Banjalučanina, Sarajlije, Bošnjaka, a najviše Bosanca i Hercegovca…jer se ja tako osjećam - izjavio je Duraković. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.