31. GODIŠNJICA

U Zapadnohercegovačkom kantonu neradni dan zbog proslave utemeljenja HZHB

Ovo je naš najveći blagdan koji bi trebali i morali institucionalizirati i stavi u sate povijesti pa makar i neslužbeno. Najbolji nam je primjer je Sveučilište u Mostaru, jer nikada nije radilo 18.11. zadnjih 31 godinu, rekao je Čolak

Vlada ZHK: Praznuje kanton. Jabuka.tv

E. Ć.

18.11.2022

U Zapadnohercegovačkom kantonu je danas neradni dan zbog obilježavanja 31. godišnjice od utemeljenja tzv. HZHB. Podsjetimo, HZHB je uspostavljena 10. novembra 1991. godine u općini Grude.

Na obilježavanju godišnjice prisustvovao je i predsjednik HNS-a Dragan Čović, koji je održao govor, a okupljenima se obratio i predsjednik Glavnog vijeća HZHB Ivo Čolak, koji je rekao "kako obilježavanje ovog dana treba institucionalizirati i uvrstiti sate historije"-

- Ovo je naš najveći blagdan koji bi trebali i morali institucionalizirati i stavi u sate povijesti pa makar i neslužbeno. Najbolji nam je primjer je Sveučilište u Mostaru, jer nikada nije radilo 18.11. zadnjih 31 godinu. Danas je za nas blagdan, znači može se ako se želi - rekao je Čolak. 

Naglasio je "da danas praznuje i Zapadnohercegovački kanton i da je to pokazatelj da se uvijek može pronaći način ako se to želi".

Prije svečane akademije i okruglog stola ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače na spomen obilježju su za poginule branitelje položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.