KAPITAL 5 HILJADA EURA

Brat Novaka Đokovića osnovao firmu u Banjoj Luci

Ova firma će biti zadužena za poslove oko organizacije teniskog ATP turnira "Srpska open"

Istu firmu, najmlađi Đoković ima i u Beogradu. Capital.ba

H. J. I.

22.11.2022

Đorđe Đoković, brat srbijanskog tenisera Novaka Đokovića, osnovao je u Banjoj Luci kompaniju "Legacy International", saznaje portal CAPITAL.

Ova firma će biti zadužena za poslove oko organizacije teniskog ATP turnira "Srpska open" koji će se naredne godine iz Beograda preseliti u Banju Luku. Istu firmu, najmlađi Đoković ima i u Beogradu.


Kapital preko pet hiljada eura

U banjalučku podružnicu registrovanu u ulici Ive Andrića uplatio je kapital od 9.779,15 KM ili nešto preko pet hiljada eura.

Osnovna i pretežna djelatnost bit će rad sportskih objekata, uz još 39 srodnih djelatnosti.

Đorđe Đoković najmlađi je od trojice braće Đokovića koji se nakon profesionalnog tenisa posvetio biznisu, a do sada je realizovao nekoliko sportskih projekata.

Turnir, čiji je on direktor, organizuje se u Banjoj Luci jer se na terenima u Beogradu vrši rekonstrukcija.


Uveliko traju radovi

U najvećem gradu RS uveliko traju radovi na infrastrukturi, a kako se Teniskom Savezu RS žuri, pripremni radovi su počeli, a izvođači su već sedmicama na terenu.

Ovaj projekat pomirio je gradsku i republičku vlast pa je tako Vlada RS prenijela pravo svojine na Grad Banja Luku nad parcelom od 19.580 metara kvadratnih, na atraktivnoj lokaciji, koja se naslanja na park "Mladen Stojanović".

Turnir "Srpska open" igrat će se za 250 ATP bodova, a očekuje se da će na njemu zaigrati i Novak Đoković, jedan od najvećih tenisera svih vremena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.