AVAZ NA LICU MJESTA

Opća bolnica: Obilježena godišnjica smrti prim. dr. Abdulaha Nakaša

Mi se trudimo kroz historiju hirurgije da damo veliko poštovanje onima koji su dali veliki doprinos u ovom polj - direktor Opće bolnice Prof.dr. Ismet Gavrankapetanović

Piše: E. Abaz

24.11.2022

Uposlenici Opće bolnice Prim. dr. Abdulah Nakaš - Avaz
Šef hirurgije, Nermin Mahmutović i šef urologije, Sead Željo nekadašnji učenica doktora Abdulaha Nakaša - Avaz
Godišnjica - Avaz
Polaganje cvijeća - Avaz
Godišnjica - Avaz

Uposlenici Opće bolnice Prim. dr. Abdulah Nakaš, danas su odali počast i položili cvijeće na spomen-česmu u krugu ove zdravstvene ustanove, hirurugu i humanisti po kojem bolnica nosi ime, a povodom 17. godišnjice od njegove smrti.

Važnost ovog dana istakao je i direktor Opće bolnice Prof.dr. Ismet Gavrankapetanović.

- Mi se trudimo kroz historiju hirurgije da damo veliko poštovanje onima koji su dali veliki doprinos na ovom polju. Za nas je ovaj dan jako poseban jer doktor Abdulah Nakaš je bio veliki učitelj, prijatelj i neko ko nam je pokazivao puteve u tom teškom vremenu – istakao je Gavrankapetanović.



Gavrankapetanović: Za nas je ova dan jako poseban jer doktor Abdulah Nakaš je bio veliki učitelj. AVAZ

Također, zanimljivo je i to da je amidža Ismeta Gavrankapetanovića, Zijad Gavrankapetanović, učestovavao u organizaciji početka rada tadašnje vojne bolnice.

Doktor Željo Sead, specijalista i šef odsjeka urologije, te predjesnik upravnog odbora istakao je da dok je ove bolnice ostat će i pamtit će se njegova djela.

- Njegove zasluge u ratu i prije rata, ali i nakon rata su još uvijek svježe. On je simbol ovog grada, a najbolje to pokazuju pacijenti koji su živi zahvaljujući upravo njemu – naveo je doktor Željo.


Doktor Željo: Sjećamo se svih onih koji su dali svoj doprinos. AVAZ

Dodao je i to da današnji dan nije sjećanje samo na doktora Abdulaha Nakaša, već i na sve ostale ljekare, medicinske tehničare, nemedicinski kadara i sve one koji su radili ovdje, a nisu više među živima.

- Ovim danom se sjećamo svih onih koji su dali veliki doprinos opstanku i razvoju ove bolnice – rekao je doktor Željo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.