U PREDSJEDNIŠTVU BIH

Bećirović se sastao s Rajlijem: Razgovarali o ekonomskoj saradnji

Ambasador Rajli je naglasio snažnu opredijeljenost njegove države za očuvanje stabilnosti u Bosni i Hercegovini

Sa održanog sastanka. PREDSJEDNIŠTVO BIH

A. O.

28.11.2022

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović danas je u posjetu primio ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Džulijana Rajlija (Juliana Reillyja), s kojim je razgovarao o reformskim i integracionim procesima Bosne i Hercegovine.

Na sastanku je, između ostalog, istaknuto kako Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske ostaje predano pružanju podrške demokratiji, sigurnosti i prosperitetu Bosne i Hercegovine.

Kada je riječ o ekonomskoj saradnji, član Predsjedništva BiH Bećirović naglasio je potrebu jačanja direktnih britanskih investicija u našu državu. Razgovarano je i o nizu pripremljenih sporazuma koje dvije države trebaju potpisati, kao i mogućnostima olakšavanja viznog režima Ujedinjenog Kraljevstva prema Bosni i Hercegovini. Razmatrani su i pojedini oblici saradnje dvije države na bilateralnom i međunarodnom planu.

Konstatovano je da dvije države imaju dobru saradnju u oblasti odbrane, ali da postoji potencijal za dodatno produbljivanje odnosa i u ovom segmentu. Član Predsjedništva BiH Bećirović zahvalio je ambasadoru Rajliju na velikoj podršci Ujedinjenog Kraljevstva evroatlantskom putu Bosne i Hercegovine.

Ambasador Rajli je naglasio snažnu opredijeljenost njegove države za očuvanje stabilnosti u Bosni i Hercegovini, izrazivši očekivanja o dodatnom razvoju odnosa sa Bosnom i Hercegovinom na političkom i ekonomskom planu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.