REAKCIJE

Bajtal za "Avaz": Ako SDA ide u opoziciju, zaslužili su to i ranije

Bilo bi idealno da se povuku i jedni i drugi i treći

Bajtal: Krajnje vrijeme. Avaz

Piše: M. Smajkić

29.11.2022

U zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine danas je potpisan koalicioni sporazum između HDZ-a BiH i stranaka koje su okupljene oko Osmorke, a koju čine SDP, SBiH, BHI-FK, NiP, NS, ZnG i NES.

Sporazum su potpisali predsjednik HDZ-a BiH, Dragan Čović i ispred Osmorke, Nermin Nikšić, lider SDP-a, koji je za portal „Avaza“ izjavio da bilo kakva saradnja sa SDA ne dolazi u obzir.


- Ako SDA ide u opoziciju zaslužili su to i ranije, tako da ne znam, a oni to najbolje znaju, na koji način su se održavali na političkoj sceni sa nikakvim rezultatima iza sebe, ekonomskim, privrednim, sa svim mogućim krizama koje su proizvodili i aferama. 

Dakle, krajnje je vrijeme da odu tamo gdje im je mjesto, a šta će se dalje događati vidjet ćemo - kazao nam je naš ugledni sociolog i filozof, prof.dr. Esad Bajtal.


Međutim, naglašava, kako bi bilo dobro kada bi iz političke igre ispali i HDZ BiH i SNSD.

- Postoje računice te vrste, zavisno od nivoa do nivoa, ali vidjet ćemo. To bi bilo idealno da i jedni i drugi i treći se naprosto povuku ili da se nikad više ne vrate kako bi ova zemlja krenula boljim putem koji sanjaju njeni građani. 

To je put budućnosti, euroatlantskih integracija, reformisanja zdravstva, školstva, privrede, ekonomije, ukupnih društvenih procesa koje treba mijenjati i popravljati - kaže on.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.