NEĆE BITI KAO LANI

Objavljena prognoza za narednih 15 dana: Decembar donosi iznenađenje

Za dane vikenda preovladavat će stabilno vrijeme, bez padavina

Za dane vikenda preovladavat će stabilno vrijeme, bez padavina. A. Bešić

A. Č.

30.11.2022

Meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda objavili su vremensku prognozu za narednih 15 dana.

Kako su najavili nakon stabilnog i suhog vikenda, sedmica koja je ispred nas počela je u sličnom tonu. 

- Od utorka na prostoru Bosne i Hercegovine preovladavat će nestabilno vrijeme sa slabim padavinama. Padavine u nižim predjelima bit će u obliku kiše, a susnježica i snijeg očekuje se u planinskim područjima. Nestabilno vrijeme sa padavinama zadržat će se do kraja ove radne sedmice - navode.


Za dane vikenda preovladavat će stabilno vrijeme, bez padavina. Temperature zraka primjerene za ovo doba godine. U Bosni su u jutarnjim satima mogući slabi mrazevi, naročito na višim područjima.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od -3 do 3 stepena u Bosni, na jugu Hercegovine do 6 stepeni. Najviše dnevne temperature između 2 i 8, na jugu zemlje do 12 stepeni.

U periodu od 5. decembra do kraja prognoznog perioda prema trenutnim prognostičkim materijalima prognozira se nestabilno vrijeme pretežno sa kišom. Izgledi za snijeg su mali uključujući i planinska područja. Temperature zraka veće u odnosu na dane pred nama.

Jutarnje temperature varirat će u rasponu između 4 i 10 u Bosni do 13 stepeni u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 9 i 14 u Bosni do 16 stepeni u Hercegovini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.