IZJAVA ZA "AVAZ"

Muslić nakon sjednice Predstavničkog doma: Osmorka i HDZ, u skladu sa ranijim dogovorom, su pokazali jasno opredjeljenje

Zastupnici SDA su tražili prekid sjednice, ali nisu predložili bilo koga od kandidata za rukovodstvo Predstavničkog doma.

Piše: S. Spahić

1.12.2022

Albin Muslić: Klub SDA ima puno pravo traži određene stvari.. JAVNARASPRAVA.BA

Albin Muslić, novoizabrani zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, prokomentarisao je dešavanja na današnjoj sjednici gdje se izabralo novo rukovodstvo ovog doma.

Denis Zvizdić (NiP) je izabran za predsjedavajućeg Predstavničkog doma, a za dopredsjedavajuće su izabrani Marinko Čavara (HDZ) i Nebojša Radmanović (SNSD), čime se nazire nova većina na državnom nivou, koju će po svemu sudeći činiti stranke okupljene oko SNSD-a, HDZ-a i Osmorka.

Podrška Radmanoviću

- U skladu sa ranijim dogovorom, Osmorka sa jedne strane i HDZ sa druge sjednice su pokazali jasno opredjeljenje, kada je riječ o strankama iz FBiH kada je riječ o izboru rukovodstva Predstavničkog doma. Mi smo podržali Denisa Zvizdića kao kandidata i pokazalo se da podrška u Parlamentu postoji - rekao je Muslić za portal "Avaza".

Osmorka je podržala i Nebojšu Radmanovića iz SNSD-a.

- To je prijedlog koji je došao iz RS, a mi smo ga u funkciji formiranja Predstavničkog doma ga podržali - kaže Muslić za "Avaz".

O zahtjevima za prekid sjednice

Zastupnici SDA su tražili prekid sjednice, ali nisu predložili bilo koga od kandidata za rukovodstvo Predstavničkog doma.

- Ne bih to komentarisao, Klub zastupnika SDA ima puno poslovničko pravo da traži određene stvari i utiče na rad doma, ali kako sam primjetio nije bilo konkretnih prijedloga, pa smo mi ostali kod svog ranijeg stava da podržimo Denisa Zvizdića - zaključio je Muslić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.