SKUPŠTINA KS

"Profesorica" Sebija došla na sjednicu, ali zaboravila baciti žvaku: Kamere sve zabilježile

Na današnjoj sjednici će se birati rukovodstvo skupštine te delegati za Dom naroda FBiH

Sebija Izetbegović na sjednici Skuptšine KS. Screenshot

Piše: E. T.

2.12.2022

Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a i supruga Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA, danas je došla na sjednicu Skupštine Kantona Sarajevo. Kamere televizije Sarajevo zabilježile su da je "profesorica" (ne zna se šta je sa diplomom, ima li je, nema li je, op. a.), zaboravila baciti žvaku. 

Na današnjoj sjednici će se birati rukovodstvo skupštine te delegati za Dom naroda FBiH.

Inače, direktorica KCUS-a je prihvatila mandat u Skupštini KS a tom prilikom je kazala da ne vidi da je u sukobu interesa i da može "sjediti u dvije fotelje".

Također, u vezi diplome, Kantonalna uprava za inspekcijske poslove potvrdila je ranije pisanje "Dnevnog avaza", da su ispiti Sebije Izetbegović sa postdiplomskih studija, tačnije njih deset, upisani na reciklažni papir, rukom, bez memoranduma, pečata i potpisa.

Inspekcija je postupala na osnovu anonimne prijave koja je u Kantonalnu Upravu za inspekcijske poslove stigla 15. novembra.

- S obzirom da su postupajuće inspektorice navode iz predmetne prijave cijenile novim činjenicama i okolnostima, u smislu člana 31. Zakona o inspekcijama, 23.11.2022.godine izvršen je inspekcijski nadzor na okolnosti tražene novim zahtjevom. Tom prilikom, između ostalog je utvrđeno i da upisni listovi o prijavi I i II semestra od februara i oktobra 1991. godine ne sadrže podatke o nazivu visokoškolske organizacije, broju upisnice, podatke o studentu, mjesto i datum popunjavanja upisnog lista kao ni svojeručni potpis studenta i podatke o semestru, što je slučaj i sa III semestrom - rekli su iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.