NAKON PISANJA "AVAZA"

Oglasili se iz "Olimpijskog bazena Otoka": Grad Sarajevo je osigurao sredstva za popravku krova

Nadalje navode da se početkom narednog mjeseca planira i redovni godišnji remont cijelog objekta, koji će podrazumijevati cjelokupan pregled objekta

Prokišnjava krov Olimpijskog bazena u Sarajevu. Avaz

H. J. I.

2.12.2022

Olimpijski bazen na Otoci zadesili su problemi, pošto prokišnjava krov. Kako su čitatelji portala "Avaza" snimili, dok djeca treniraju u Olimpijskom bazenu, sa krova lije kiša kao iz kabla.

Oglasili su se i iz JP "Olimpijski bazen Otoka" na Facebooku gdje navode da su Gradsko vijeće Sarajevo i gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić, osigurali rebalansom budžeta, dodatna sredstva u iznosu 85.000,00 KM za finansiranje nekoliko projekata u vezi sa investicionim održavanjem objekta JP "Olimpijski bazen Otoka".

- Jedan od tih projekata je upravo finansiranje rekonstrukcije ravnog dijela krova na kupoli Bazena gdje prokišnjava, a u cilju normalnog i funkcionalnog rada tehničkih sistema objekta, kao odgovora na amortizaciju opreme i uređaj - navodi se u saopćenju.  

Nadalje navode da se početkom narednog mjeseca planira i redovni godišnji remont cijelog objekta, koji će podrazumijevati cjelokupan pregled objekta.

Uprkos trenutnoj situaciji, u subotu održati međunarodni plivački miting "XII Kup Novi Grad Challenge 2022", objavljeno je na internet stranici Olimpijskog bazena Otoka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.