ORGANIZACIJA "RABITA"

Majkama Srebrenice u Potočarima uručeni humanitarni paketi

Podijeljeno je 300 jorgana i 70 paketa za korisnice Udruženja

Sa današnjeg uručivanja paketa. Fena

H. J. I.

7.12.2022

Članicama Udruženja Pokret majke enklave Srebrenica i Žepa i povratnicima danas je Muslimanska svjetska organizacije "Rabita“ uručila humanitarnu pomoć.

Regionalni direktor ureda Lige muslimanskog svijeta u BiH Abdulah Kari (Abdullah Qari) kazao je Feni da je ovo posebna i specifična donacija kojom su nastojali osigurati humanitarnu pomoć za članice udruženja koje okuplja majke Srebrenice.

- Na osnovu zahtjeva Munire Subašić danas smo u Potočare došli da podijelimo 300 jorgana i 70 paketa za korisnice Udruženja. Uvaženi generalni sekretar organizacije Lige musimanskog svijeta prof.dr. Muhamed Al-Isa iskazao je brigu za narod u BiH i za majke Srebrenice zbog kojih smo danas ovdje i potpora koju smo donijeli sa sobom je jedna vrsta učešća. Posljednjih nekoliko dana u koordinaciji sa sarajevskim općinama podijelili smo 800 prehrambenih paketa. Uručit ćemo donaciju i u srednjoj Bosni, a radi se o 550 jorgana – kazao je Qari.


Predsjednica Udruženja Pokret "Majke enklava Srebrenica i Žepa" Munira Subašić kazala je Feni da su pomoć dobile sve članice povratnice.

- Pakete su dobili oni kojima je potrebno, a pogotovo u vrijeme poskupljenja. Moje članice i druge majke koje nisu članice dobile su pakete. Podijeljeno je 70 paketa i 300 jorgana koji će dobro doći u predstojeće zimske dane – istakla je Subašić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.