HOSEIN AMIR-ABDOLAHIAN

Ministar vanjskih poslova Irana o sastanku s Izetbegovićem: Piše da se sastao sa Bagherom Ezzatom Begovićem

Inače, šef iranske diplomatije je boravio u Bosni i Hercegovini u trenutku kada cijeli svijet osuđuje represiju Irana i ugnjetavanje ljudskih prava

Amir-Abdolahian i Izetbegović: Niko nije htio sastanak s Irancem, osim Izetbegovića. Twitter

E. Ć.

8.12.2022

Bosnu i Hercegovinu prije dva dana posjetio je ministar vanjskih poslova Republike Iran Hosein Amir-Abdolahian (Hossein Amir-Abdollahian). On se sastao sa ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković i šefom njene stranke SDA Bakirom Izetbegovićem.

Amir-Abdolhian je boravio u Bosni i Hercegovini u trenutku kada cijeli svijet osuđuje represiju Irana i ugnjetavanje ljudskih prava. Iran je o fokusu javnosti mjesecima uglavnom po negativnim stvarima.

Sa iranskim ministrom vanjskih poslova se nije želio sastati niko od predstavnika HDZ-a, a susret s njim su odbili i Nikola Špirić i Nebojša Radmanović iz SNSD-a. To nije omelo Turković i Izetbegovića da se slikaju sa njim i da ponosno objave fotografije. Sastancima "se pohvalio" i iranski ministar vanjskih poslova, ali je zbunio javnost imenom predsjednika Stranke demokratske akcije. 

Na zvaničnom Twitter nalogu iranskog Ministarstva vanjskih poslova se navodi da je šef njihove diplomatije Hosein Amir-Abdolahian imao sastanak sa Bagherom Ezzatom Begovićem.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.