NAKON POPLAVA

Stanivuković: Banja Luka spremna da pomogne Bihaću

Mi smo ponudili adekvatnu pomoć svima ukoliko za tim bude bilo potrebe, rekao je

Draško Stanivuković: Banja Luka misli o svakoj regiji. FACEBOOK / Instragram

S. S.

12.12.2022

Banja Luka je spremna da pomogne Bihaću kako bi se što prije sanirale posljedice poplava, naglasio je gradonačelnik tog grada Draško Stanivuković.

- Obavio sam telefonski razgovor sa gradonačelnicom Bihaća, Jasminom Ćoralić, prilikom kojeg sam izrazio solidarnost zbog nepogoda i nedaća koje su zadesile ovaj grad i ponudio nesebičnu pomoć i podršku Banje Luke, kako bi se posljedice poplava brzo sanirale - kazao je Stanivuković.

Kako je naveo, Banja Luka je grad koji razumije, grad solidarnosti i ljubavi, te je uvijek tu da pruži podršku i pomoć kada je ona potrebna.

- Bio sam u kontaktu sa gradonačelnikom Prijedora. Banja Luka misli o svakoj regiji, koja je ugrožena. Mi smo ponudili adekvatnu pomoć svima ukoliko za tim bude bilo potrebe - kazao je on, te je dodao da je u Kozarskoj Dubici došlo do popuštanja nasipa, pa je Banja Luka poslala 10.000 vreća sa mašinom koja služi za punjenje tih vreća.

- Prijedoru su potrebne pumpe za ispumpavanje vode, pa ćemo i tu odreagovati, a u kontaktu smo sa ključnim ljudima iz tog sektora - saopćio je Stanivuković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.