OPĆINSKI SUD

Reuf Bajrović izgubio tužbu protiv novinara "Avaza"

Reuf Bajrović bivši je DF-ov kratkotrajni ministar industrije i energetike te bivši predsjednik GS-a, u javnosti je najpoznatiji po svojim radikalnim tvitovima u kojima brani politike koalicije SDA-DF

Bajroviću odbijen tužbeni zahtjev protiv Hadžovića. Avaz

Piše: D. H.

15.12.2022

Općinski sud u Sarajevu donio je presudu po kojoj je odbijen tužbeni zahtjev Reufa Bajrovića koji je tužio za klevetu novinara „Avaza“ Danijala Hadžovića zajedno sa Hazimom Okanovićem. Bajrović je dužan na ime sudskih troškova tuženim nadoknaditi iznos 1.984,80 KM u roku od mjesec dana. Na ovu odluku postoji pravo žalbe.

Bajrović je Hadžovića tužio zbog njegovih komentara na društvenim mrežama vezano uz imenovanja Muhameda Fazlagića Fazla za predsjednika Građanskog saveza (GS) 2020. godine. Podsjetimo, javnosti je tada objavljeno da je Fazlagić izabran na Kongresu stranke za novog predsjednika GS-a zamijenivši na toj poziciji Nihada Čolpu, iako nikakvi dokazi o održavanju bilo kakvog kongresa stranje nikada javnosti nisu predstavljeni.



Presuda po tužbi Reufa Bajrovića. Faksimil

Osnovnim razlogom Čolpinog skidanja smatra se njegovo raskidanje koalicije s Komšićevim DF-om zbog odluke da uđu u vlast sa SDA. Simptomatično je da je Fazlagićeva prva odluka nakon stupanja na mjesto predsjednika GS-a bila da ponovo obnovi savezništvo sa DF-om. Fazlagić je ubrzo nagrađen mjestom savjetnika u kabinetu DF-ovog ministra odbrane Sifeta Podžića.

Reuf Bajrović bivši je DF-ov kratkotrajni ministar industrije i energetike te osnivač i bivši predsjednik GS-a, danas krajnje marginalne stranke. U javnosti je najpoznatiji po svojim radikalnim tvitovima u kojima brani politike koalicije SDA-DF i diže međunacionalne tenzije. Čest je gost komentator na medijima bliskim SDA. Pored tvitanja i komentarisanja, nije poznato čime se tačno bavi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.