NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Nova vlast bez starog "lažova"

Potpisan je sporazum između stranaka "Osmorke", HDZ-a i SNSD-a o formiranju državne vlasti

Piše: Avaz.ba

16.12.2022

Naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH čitajte: Nova vlast bez starog "lažova". Potpisan je sporazum između stranaka "Osmorke", HDZ-a i SNSD-a o formiranju državne vlasti. Pročitajte šta su o njemu rekli Dragan Čović, Milorad Dodik i Nermin Nikšić te otkrijte koga je Dodik nazvao lažovom.

BiH je primljena u evropski voz nakon sedam godina čekanja. Ispunjavanje 14 prioriteta Evropske unije izazov je za nove vlasti.

Komentar dana "Dug je put" napisao je Alen Bajramović u kojem govori o ukrcavanju u vozu za Evropu, u koji građani ionako ulaze i odlaze u potrazi za boljim životom.

"Avaz" je u posjedu dokumentacije s Medicinskog fakulteta. Otkrivamo kakvu je prevaru spremila Sebijina komisija. U studentskom dosjeu se nalaze dva lista papira kojima je rukom napisano 10 ispita s ocjenama, ali bez pečata.

Ekskluzivno za "Avaz" govori muzička megazvijezda Lepa Brena. S njom smo razgovarali o novom biznisu koji je pokrenula te nam je otrkila šta joj teško pada. 

Ličnost dana je Edin Ramić. Djed Mraz ponovo je meta SDA-ovih radikala. 

Istraživačka tema "Avaza" odnosi se na poskupljenja - ima li im kraja? Cijene su astronomske, a građani jedva preživljavaju. Pročitajte usporedbu cijena osnovnih životnih namirnica.

Turistička zajednica u KS kreirala je kalendar. Otkrijte kojim događajem će privući turiste u glavni grad ove zime.

U akciji "Hornet" uhapšene su dvije osobe, Amel Bogućanin i Bojan Drakul. Drakul je bio "transporter droge", a tužilac Čampara kaže da još traže skladište droge te da slijedi identifikacija osoba na Skyu.

Lijepa priča dolazi nam iz Srebrenice. Mladi Srebreničanin odlučio je omogućiti besplatan fitness za sve građane. 

Spriječite širenje virusa i saznajte na koji način možete prepoznati simptome korone, gripe i RSV.

Legendarni napadač Darko Pančev u ekskluzivnom intervjuu za "Avaz"  najavljuje borbu za medalju na Mundijalu 2022. Pitali smo ga kako vidi odnos snaga u utakmici za treće mjesto te ko ga je prijatno i neprijatno iznenadio u Kataru.

U ovom broju na poklon dobivate prilog "TV Extra". Razgovarali smo sa Duškom Jurišić, direktoricom TVSA, koja je kazala da je vjerovatno svima bolje kad je nema na TV-u, osim njoj. Manekenka Ana Marija Jurišić nam je otkrila koga voli gledati na TV-u.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.