NEPREDVIĐENI RADOVI

Od danas do ponedjeljka smanjena isporuka plina na širem području Sarajeva

Pozivaju građane da smanje potrošnju prirodnog gasa na minimum radi održavanja funkcionalnosti i sigurnosti gasnog sistema

Slabija isporuka gasa zbog tehničkih nedostataka. Ilustracija

Piše: A. K.

17.12.2022

Preduzeće "Sarajevo-gas" iz Istočnog Sarajeva saopćilo je da će od danas do ponedjeljka doći do smanjenja isporuke prirodnog gasa zbog tehničkih nedostataka na magistralnom gasovodu u njihovom vlasništvu.

Kao razlog, navedeni su neodložni i nepredviđeni radovi na mjernoj stanici “Zvornik” u Karakaju.


Alternativno gorivo

Iz ovog preduzeća pozivaju korisnike koji imaju mogućnost da do normalizacije snabdijevanja koriste alternativno gorivo, a ostali da smanje potrošnju prirodnog gasa na minimum radi održavanja funkcionalnosti i sigurnosti gasnog sistema.

Kako je saopšteno "Sarajevo-gas" će pristupiti sprovođenju plana mjera u slučaju nastanka opće nestašice prirodnog gasa, odnosno prekidu snabdijevanja pojedinih kategorija korisnika.


Poduzeti mjere

Ovo smanjenje isporuke odrazit će se i na snabdijevanje gasom u Kantonu Sarajevo.

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Enver Hadžiahmetović naložio je kantonalnim javnim preduzećima “Toplane” i “Sarajevogas” da, u skladu sa raspoloživim količinama gasa, poduzmu sve potrebne mjere te naglasio da individualni potrošači neće ostati bez ovoga energenta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.