IZJAVA ZA "AVAZ"

Roditelj iz sarajevske škole o izjavi Sivre: Odluka suda se mora poštovati, ne bih voljela da mojoj djeci predaje

Ukoliko mi imamo neki naš subjektivni osjećaj prema nekome, to ne znači da smo mi u pravu, rekla je Ališah

Ališah: Mi nismo svi pravnici niti advokati. facebook

Piše: A. Ovčina

18.12.2022

Članica Vijeća roditelja Osnovne škole Malta Ajla Ališah za portal "Avaza" je izjavila da ukoliko je sud osudio nastavnika Samira Alihodžića za pedofiliju onda je on definitivno kriv, smatrajući da bi se odluke suda uvijek trebale poštovati, a ne komentarisati, ako je to bilo pravosnažna odluka.

- On je godinu dana platio ustvari. To je ono što sam ja mogla da zaključim. Jedino na osnovu toga što znam ja mogu da kažem svoj komentar – rekla je Ališah.


Upitali smo je i o stavu Sindikata koji je reagirao na izjave mnogih zastupnika, aktivista, i onih koji su osudili povratak profesora na posao. Podsjećamo, Saudin Sivro, predsjednik Sindikata je izjavio da lično poznaje profesora.

- Ja mogu nekoga da znam ili ne znam, ali ipak smo mi pravna država. Smatram da se odluke suda ipak trebaju poštovati. Ukoliko mi imamo neki naš subjektivni osjećaj prema nekome, to ne znači da smo mi u pravu. Ne znam na osnovu kojih činjenica su ga osudili, ali čim ga je sud osudio znači da nešto nije ur edu. S obzirom da se radi o djeci u osnovnoj školi, a da su optužbe takve i da je presuda takva onda Sindikat jedino može da poštuje odluke suda, jer mi svi nismo ni pravnici, ni advokati, ni sudije, ni tužioci pa da mi možemo da dajemo svoje subjektivno mišljenje. Koliko god da je čovjek i dobar i ovakav i onakav, ja ipak ne bih voljela da moj djeci predaje – zaključila je Ališah.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.