BOGAT PROGRAM

"Zenica Adventure": Zagrijavanje pred Novu godinu u srcu Zenice

Niske decembarske temperature nisu spriječile ljubitelje druženja i dobre muzike da isprate uvodne sadržaje

H. J. I.

20.12.2022

Brojni sadržaji na "ZEnica ADventure" festivalu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Zenički zimski festival "ZEnica ADventure" polako se "zahuktava" i nakon četiri uvodna dana ocjena je da sadržaji u centru grada svakako nedostaju u Zenici, posebno u ovim blagdanskim danima.

Pred građanima Zenice, ali i posjetiocima iz drugih gradova, je posljednjih 11 dana 2022. godine, a program koji će svi posjetioci imati priliku pratiti svakako zaslužuju pažnju i podršku. Niske decembarske temperature nisu spriječile ljubitelje druženja i dobre muzike da isprate uvodne sadržaje, a vrijedi istaći da su se kroz "ZEnica ADventure" u prethodna četiri dana na malom stageu "Studengrada" predstavili Hanad Džehverović, Zeničanin koji krupnim koracima osvaja brojnu publiku širom BiH i regije, svirali su i Rima bend, BruhUuhu, Trojica, Pandemic stereo, Escandalo band, DJ Ruvex, Zlatan Karić i Cover Art bend, a sinoć su svoj repertoar rock hitova predstavili i iskusni muzičari Auto stop benda. Svakako, neizostavno je pomenuti prigodno blagdansko druženje građana i Saveza izviđača na tradicionalnoj Grahijadi.


Humanitarna akcija zeničkih bajkera

Nastavak Festivala u srce Zenice, također, donosi brojne i zanimljive sadržaje za sve generacije. Večeras u Studengradu nastupaju mladi momci iz GIS benda, a u srijedu Adis Škaljo i Puls bend. Uvertira za noćni program u srijedu je humanitarna akcija zeničkih bajkera iz MC Condor, koji pripremaju tradicionalnu aktivnost Kolačićem do osmijeha, prikupljanje sredstava za nabavku novogodišnjih paketića štićenicima JU "Dom-porodica".

U četvrtak, 22. decembra, građani se druže sa Kenanom Derviševićem, mladim zeničkim interpretatorom vrhunskih vokalnih sposobnosti, a u petak nastupa energična Indira Forza ex. Colonia. Vikend donosi dupli program, u subotu od 12 sati počinje Mali šlager, sadržaj za najmlađe, a večernji termin rezervisan je za koncert "U susret Božiću", Gradskog hora Kasiopeja.

U nedjelju u podne na bini su momci iz grupe Gruver, koji će pratiti počasni bajkerski krug i dolazak Djeda Bajkera u posjetu mališanima u JU "Dom porodica", a dan kasnije još jedan DJ Soundclash, uz zeničke DJ-eve, Benju i Adija Resakovicha.


Amel Ćurić i Divanhana nastupaju za Novu godinu

Utorak, 27. decembra, stižu gosti iz Hrvatske, regionalno poznata i popularna grupa Elemental, a odmah u srijedu svi prisutni uživati će u hitovima Perpetumobile. Zenički rockeri Taxi bend sviraju u četvrtak, 29. decembra, a od 30. decembra program se "seli" na veliki stage na koji prvi stiže ekipa Regine.

Posljednji dan 2022. godine rezervisan je za cjelodnevnu zabavu koja počinje tačno u podne, dječijim dočekom Nove godine i druženjem sa Djeda Mrazom. Novu 2023. Zeničani čekaju na velikom stage-u uz Divahanu, Amela Ćurića i Jelenu Čabarkapu te neizostavni vatromet tačno u ponoć.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.