TAČKA DNEVNOG REDA

Mijatović uoči sjednice NSRS: Pokret za državu će glasati protiv Zakona o nepokretnoj imovini

Pitanja državne imovine može regulisati samo Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine, shodno presudama Ustavnog suda BiH, istakao je Mijatović

Mijatović: Nikad nećemo podržati rješenja koja se zajednički ne usaglase. Facebook

H. J. I.

25.12.2022

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a i član Pokreta za državu oglasio se na svom Facebook profilu uoči sjednice NSRS koja bi se trebala održati u utorak. Kako navodi Mijatović, jedna od tački dnevnog reda je Zakon o nepokretnoj imovini. 

- Na sjednici Narodne Skupštine RS koja je planirana za utorak predložen je i Zakon o nepokretnoj imovini koji se koristi za funkcionisanje javne vlasti po hitnom postupku.

Bez dileme pošto se radi o još jednom ataku na imovinu države Bosne i Hercegovine bez usaglašavanja na nivou države, najavljujem da će poslanici Pokreta za državu glasati protiv ovog zakona. Pitanja državne imovine može regulisati samo Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine, shodno presudama Ustavnog suda BiH.


Ukoliko isti zakon dobije podršku najavljujem da ćemo pokrenuti postupak zaštite vitalnog nacionalnog interesa putem naših delegata u Vijeću naroda RS.

Apsolutno smo za saradnju i razvoj svakog pedlja naše države, ali nikad nećemo podržati rješenja koja se zajednički ne usaglase na nivou države BiH - napisao je Mijatović na Facebooku. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.