GRADONAČELNIK BANJE LUKE

Stanivuković najavio prijave protiv neodgovornih rukovodilaca

Govoreći o mogućnosti pokretanja njegovog opoziva sa mjesta gradonačelnika Banje Luke, Stanivuković navodi da nema ništa protiv podnošenja takve inicijative, istakavši da je on svojevremeno pobijedio na izborima sa znatnom podrškom birača

Draško Stanivuković. Siniša Pašalić / Ringier

S. S.

26.12.2022

Predsjednik Gradskog odbora PDP-a Banja Luka i gradonačelnik ovog grada Draško Stanivuković najavio je podnošenje krivičnih prijava protiv svih rukovodilaca koji su omogućili zarade onima sa kojima je potpisan ugovor, a koji ne dolaze na posao.

Govoreći o dopisu predsjednika Vlade RS Radovana Viškovića kojim se od ministara i direktora republičkih uprava i upravnih organizacija traži da do 31. decembra raskinu ugovore o radu sa svim licima koja se vode kao zaposlena, a ne dolaze na posao, Drašković tvrdi da se to u Gradskoj upravi radi već dvje godine.

- Ako je direktno ili indirektno na Budžetu RS 250 korisnika i da je u tim institucijama registrovan samo po jedan neradnik sa bruto platom od 2.000 KM, onda je to mjesečno 500.000 KM, godišnje šest miliona KM, a u četvorogodišnjem mandatu 24 miliona KM - rekao je Stanivuković na konferenciji za novinare u Banjoj Luci, te dodao da je osnovno pitanje ko je zloupotrijebio položaj i budžetska sredstva.

Govoreći o mogućnosti pokretanja njegovog opoziva sa mjesta gradonačelnika Banje Luke, Stanivuković navodi da nema ništa protiv podnošenja takve inicijative, istakavši da je on svojevremeno pobijedio na izborima sa znatnom podrškom birača.

- Želim s njima da radim, na istom smo putu, samo sam se trudio da svoj put dodatno osnažim novim politikama koje morate da imate kada vodite najveći grad - kaže Stanivuković.

Na pitanje zašto su mu nekadašnji saborci Nebojša Vukanović, Jelena Trivić i drugi okrenuli leđa, Stanivuković odgovara da je to normalno u životu i politici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.