ODLUČENO NA SJEDNICI

Lana Pudar ipak dobila državnu pomoć: Vijeće ministara BiH izdvojilo 10.000 KM

Među sportskim uspjesima ove mlade Mostarke su prvo i treće mjesto u disciplini 200 metara delfin na seniorskom prvenstvu u Rimu i seniorskom prvenstvu svijeta u Abu Dabiju

Pudar: Višestruka juniorska prvakinja Evrope. Anadolija

A. Č.

28.12.2022

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva civilnih poslova, donio je Odluku o dodjeli Državne nagrade za sport Bosne i Hercegovine 2022. godine Lani Pudar i to u vrijednosti od 10.000 KM.

Podsjećamo, Vijeće ministara BiH prošle sedmice je na prijedlog Ministarstva civilnih poslova BiH donijelo odluku o raspodjeli sredstava namijenjenih za tekući grant "sufinansiranje sportskih manifestacija" za 2022. godinu.

Ministarstvo je ukupno podijelilo 1.342.000 KM na 155 dobitnika novčanih sredstava, međutim na tom spisku nije bilo Kluba vodenih sportova Orka, najboljeg kluba u Bosni i Hercegovini po izboru Olimpijskog komiteta BiH za 2022. godinu.

- Neka je na sramotu komisiji koja je donijela ovu odluku i na taj način najbolje pokazala svu raskoš bahatosti, samovolje, bezobrazluka i javašluka koji vlada u ovoj instituciji. Pogledajte na njihovoj web stranici spisak dobitnika i iznose koje su dobili i sve će vam biti jasno kakvim su se 'kriterijima' vodili i šta je njima bilo jedino bitno", naveli su iz Orke.

Ipak, Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva civilnih poslova, danas je donio odluku o dodjeli Državne nagrade za sport Bosne i Hercegovine 2022. godine.

- Državna nagrada za sport Bosne i Hercegovine za 2022. godinu, u vrijednosti 10.000 KM, dodijeljena je plivačici Lani Pudar, kao najveće priznanje Bosne i Hercegovine za izuzetan doprinos razvoju sporta i afirmaciju BiH. Među sportskim uspjesima ove mlade Mostarke su prvo i treće mjesto u disciplini 200 metara delfin na seniorskom prvenstvu u Rimu i seniorskom prvenstvu svijeta u Abu Dabiju. Pudar je, između ostalog, višestruka juniorska prvakinja Evrope, a bila je i dva puta ‘zlatna’ na Mediteranskim igrama održanim u Oranu 2022. godine - saopćeno je iz Vijeća ministara.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.