DODIKOV SAVJETNIK

Tegeltija: Nismo prekršili sporazum sa Osmorkom

Nije dio sporazuma odricanje od imovine i nadležnosti RS, napisao je Tegeltija na Twitteru

Tegeltija: NATO nije dio sporazuma. DEJAN RAKITA / PIXSELL

H. J. I.

28.12.2022

Milan Tegeltija, savjetnik predsjednika RS Milorada Dodika oglasio se na Twitteru gdje je komentirao izjavu predsjednika SDP-a Nermina Nikšića koji je izjavio da "u posljednje vrijeme ono što predsjednik SNSD-a Milorad Dodik radi i priča odudara od sporazuma koji su potpisali Osmorka, HDZ i SNSD".

- Nije dio sporazuma o pravljenju VM odricanje od vlastitih politika nijedne strane. Nije dio sporazuma odricanje od imovine i nadležnosti RS. Ono što govori Milorad Dodik upravo je u skladu sa prvom stavkom sporazuma. 

Npr. NATO nije dio sporazuma, predstavnici Osmorke ga redovno ističu kao dio svojih politika, iako znaju da se mi s tim ne slažemo i da to nije dio sporazuma. Mi poštujući pravo svake strane da ima svoju politiku kada nastupa samostalno, ne napadamo nikog iz Osmorke zbog tih izjava.

Od potpisivanja sporazuma niko iz SNSD-a nije "napao" nikog iz Osmorke i njihove politike iako se s njima u dobrom dijelu ne slažemo. Ukoliko neko iz Osmorke ima potrebu da se dokazuje SDA napadima na Dodika zbog onog s čim se s nama ne slažu onda problem nije u Dodiku i nama, problem je tad u poštovanju dogovorenog principa "ne sukobljavamo se oko onog u čemu se ne slažemo" i zajednički radimo ono što se slažemo. 

Ono što radimo samostalno svi radimo u skladu sa svojim vlastitim i autentičnim politikama. To je bit dogovora - napisao je Tegeltija na Twitteru.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.