BURNO U SKUPŠTINI KS

Iz NS optužili Zahiragića da je rekao da su "autistička stranka", on odgovorio: Toliko godina, a i dalje glup

To o miševima i jeste tvoj nivo, luzeru - poručio Zahiragić

Haris Zahiragić: Okršaj s Našom strankom. Facebook

Piše: D. H.

29.12.2022

I u novom sazivu Skupštine Kantona Sarajevo Haris Zahiragić nastavlja da diže prašinu. Naime, mladi zastupnik SDA imao je okršaj sa zastupnicima Naše stranke, koji su burno reagirali, tvrdeći da ih je Zahiragić u svom izlaganju optužio da su „autistička skupina“, odnosno da je brutalno uvrijedio osobe s autizmom.

Zahiragić se poslije toga pravdao tvrdnjama da nije rekao „autistička“, nego „elitistička“, te optužio zastupnice iz ove stranke da od njega pokušavaju praviti monstruma.



Rasprava se iz skupštinskih ruka premjestila na Twitteru, pa je član Naše stranke i kandidat na ovogodišnjim izborima za Skupštinu KS Amer Logo za Zahiragića je napisao:

- Čitava politička karijera Harisa Zahiragića je laž, ili on jednostavno nije u prilici da vlada sa sobom pa mu riječi nekontrolisano izlaze. U jednom trenutku kaže: "Vi ste svakako jedna autistička skupina ..." a na upozorenjnegira to, i u sekundi smišlja laž kao opravdanje. Mi smo u mahale ovakve tipove vali miševima. Inače je odvradno spominjati autizam u negativnom kontekstu, bravo Harise – napisao je Logo.


Na ovo mu Zahiragić nije ostao dužan koji je na Twitteru odgovorio:


Tvit Harisa Zahiragića. Twitter

- Toliko godina, a i dalje glup. Kriza srednjih godina. Kada su me tvoje kolegice optužile da sam to rekao, tada sam pomislio da možda jesam nesvjesno. Kada si postavio video, čuje se šta sam rekao, shvatio šta su one to čule kao autizam. To o miševima i jeste tvoj nivo, luzeru – poručio mu je Zahiragić.

Da li je rekao autistička ili elitistička, možete i sami procijeniti na videu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.