NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Nema raspada „osmorke“

Otkrivamo ko je krivac što je „McDonald’s“ zatvorio svoja vrata u BiH

Avaz.ba

4.1.2023

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza", najčitanijeg dnevnog lista u BiH čitajte: Nema raspada „osmorke“.

U razgovoru s liderom NiP-a Elmedinom Konakovićem rečeno nam je da neće biti raspada „osmorke“. Povodom zajedničkog saopćenja Stranke za BiH i NES-a, u kojem od stranaka „osmorke“ traže da s Miloradom Dodikom prekinu pregovore o formiranju vlasti zbog njegovih posljednjih poteza, Konaković u razgovoru za „Avaz“ ističe da razumije njihovu reakciju, ali da je konflikt teren na kojem se Dodik dobro snalazi.

Otkrivamo ko je krivac što je „McDonald’s“ zatvorio svoja vrata u BiH. Naime, kompanija „Gliese 581g“, čiji je vlasnik Haris Ihtijarević, bila je nosilac franšize za prodaju proizvoda brenda „McDonald’s“ na području BiH. Nakon što su izgubili licencu, odlučili su dan pred Novu godinu zatvoriti pet restorana u BiH. Zbog toga su 152 osobe ostale bez posla.

Hoće li Sebija Izetbegović morati napustiti KCUS? Novi Zakon o prevenciji i suzbijanju korupcije u Kantonu Sarajevo, koji je stupio na snagu 1. januara 2023. godine, zabranjuje obavljanje više funkcija istovremeno, a prema ovom zakonu Sebija je u sukobu intersa, a to nam je rečeno i Ured za borbu protiv korupcije. Zbog toga ona mora dati otkaz na KCUS-u.

Komentar dana " Stolice važnije od ljudi" napisao je Alen Bajramović.

Akademik Žarko Papić otvoreno za „Avaz“ o dešavanjima u „osmorci“. On kaže da Dodik, kao i uvijek, igra veliku igru te da se stranke „osmorke“ ne trebaju povlačiti iz pregovora te istakao kako je ovo ispit za „osmorku“, za svaku njenu članicu da pokažu da li su ozbiljno mislili ili će skrenuti na prvoj krivini.

Za ličnost dana odabran je Donovan Mičel koji je postao tek sedmi igrač u historiji koji je u jednoj utakmici postigao više od 70 poena.

Na Globusu donosimo priču koji su to najbogatiji ljudi u regionu. Prvo mjesto na ovoj listi zauzima Dubravko Grgić iz Hrvatske u čijem je vlasništvu kompanija “Agram grupa”.

Osim najbogatijih ljudi, donosimo i priču koja smo nova vozila kupovali u 2022. godini. Ono što je zanimljivo je to da se tradicija ne mijenja i da je u BiH najviše uvezeno Škoda. Također, zanimljivo je da se ove godine Audi uspio nametnuti ispred Mercedesa.

Tužna priča Sarajlije Elvir Čuzović koji je jedan od brojnih dijaliznih pacijenata koji su s „Otvorenom mrežom“ potpisali ugovore za koje su vjerovali da će im donijeti toliko željenu transplantaciju bubrega. Međutim, Čuzović je kao i ostali prevaren.

Jedno od gorućih pitanja Sarajlija je dokad će se gušiti u smogu? Prema podacima stranice IQAir, Sarajevo, koje je okovano maglom i smogom, se u utorak ujutro našlo među 10 najzagađenijih gradova.

Ovih dana sve zanima gdje se nalazi fatalna Miki koja je osumnjičena da je iz firme u Štutgartu u kojoj je radila ukrala više od milion eura. Za Mirnesom Bešlić, koja je rodom iz Busovače, raspisana je i nagrada od 37.500 eura! Njemačka policija vjeruje da je nakon krađe pobjegla na Balkan.

Jasmin Geljo iz Kanade za „Dnevni avaz“ je poručio kako će Mima Šiš živjeti i kada njega ne bude. O ulozi Mime Šiš, Geljo oduvijek govori samo najbolje, kako onda kada je ovaj lik nastao tako i danas, kada su prošle decenije.

Danas se bira novi selektor naše reprezentacije, a bh. stručnjaci pred današnju sjednicu Izvršnog odbora N/FSBiH istakli su kako nam treba odluka u interesu bh. fudbala. Razmotrit će se status selektora Ivajla Peteva (Ivaylo), a najozbiljniji kandidat za nasljednika Bugarina je Faruk Hadžibegić.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.