GRADONAČELNIK BANJA LUKE

Stanivuković o proslavi neustavnog Dana RS: Objavio detalje "Hoda časti"

Okupljanje porodica poginulih boraca, svih udruženja počinje u 12 sati, a "Hod časti" kretat će se od hrama Hrista Spasitelja do Trga Krajine, poručio je

Stanivuković: Svi Srbi moraju da rade složno u vezi proslave Dana RS. Printscreen / N1

H. J. I.

5.1.2023

"Hod časti" bit će održan 9. januara u Banjoj Luci u organizaciji Gradske uprave, najavio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

- Sa udruženjima amputiraca, poginulih boraca, nestalih, 8.1. se pridružujemo programu Vlade RS, zbog svijesti i važnosti obilježavanja ovog datuma. Pozivamo sve ljude da se pridruže dočeku patrijarha Porfirija u 8, pola 9 - poručio je.


Pozvao na dostojanstvo i mir

Okupljanje porodica poginulih boraca, svih udruženja počinje u 12 sati, a "Hod časti" kretat će se od hrama Hrista Spasitelja do Trga Krajine.

- Sa slikama u rukama svojih najmilijih bit će porodice u prvim redovima defilea. Pozivam sve Banjalučane da se ovim hodom poklonimo onima koji su dali živote za RS. Nije važno hoće li taj dan biti kiše, ili neće - naveo je.

U programu će pored porodica stradalih u ratu učestvovati i muzičari sa rodoljubivim pjesmama, sportisti…

- Ne damo ni slova, ni pedlja naše RS, jer RS se piše i izgovara punim imenom, na svakom jeziku i pismu - poručio je Stanivuković koji ostaje pri stavu da će se uprkos presudama Ustavnog suda BiH Dan RS slaviti.

Pozvao je na dostojanstvo i mir.


"Svi Srbi moraju da rade složno"

Zora Vuković, koja je govorila u ime porodica poginulih boraca, istakla je zadovoljstvo što će porodice po prvi put imati zasluženu pažnju, te prve položiti vijence ubijenim.

- Pozivam sve da dođu, da nam se pridruže, da znaju da naši pokojni nisu zaboravljeni - rekla je.

- Svi Srbi moraju da rade složno u vezi proslave Dana RS - zaključio je Stanivuković.

Dodao je da je u koordinaciji sa MUP-om RS koji će biti nadležan za bezbjednost.

Podsjećamo, manji bh. entiotet svake godine obilježava Dan RS 9. januara, usprkos odlukama Ustavnog suda Bosne i Hercegovine kojima je proglašen neustavnim. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.