ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

Bećirović sa Ljujić-Mijatović: Njeno zalaganje u vrijeme rata i tokom pregovora u Dejtonu danas ima posebnu važnost

Tokom razgovora Bećirović je odao priznanje članici Predsjedništva Republike BiH na njenom kontinuiranom zalaganju i borbi za očuvanje multietničke države

Sa današnjeg sastanka. Predsjedništvo BiH

E. Ć.

5.1.2023

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović danas je razgovarao sa Tatjanom Ljujić-Mijatović, članicom Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine.

Tokom razgovora član Predsjedništva BiH Denis Bećirović odao je priznanje Tatjani Ljujić-Mijatović na kontinuiranom zalaganju i borbi za očuvanje multietničke Bosne i Hercegovine, što je pokazala i tokom opsade Sarajeva kao ratna članica Predsjedništva RBiH i bivša ambasadorica BiH pri UN-u Beču. 

- U vrijeme kada se još mogu čuti pozivi za razbijanjem Bosne i Hercegovine, njeno suprotstavljanje podjeli za vrijeme rata i tokom pregovora u Dejtona, danas ima posebnu važnost - istakao je Bećirović, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Tokom susreta na kojem je prisustvovao i pro bono savjetnik za vanjsku politiku člana PBiH Denisa Bećirovića ambasador Nerkez Arifhodžić, Tatjana Ljujić-Mijatović je poručila kako teritorijalni integritet i suverenitet države Bosne i Hercegovine niko ne može osporiti. 

Naglašeno je kako je postojanje snažne države Bosne i Hercegovine, demokratske, multietničke i multikulturalne, garant ravnopravnosti i slobode svih njenih građana.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.