MULTITALENTIRANI UMJETNIK

Enis Bešlagić danas slavi 48. rođendan: Veliki humanitarac i dobitnik brojnih nagrada

Enis je diplomirao na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu 2001. godine te je ostvario uloge u više od 30 predstava, nizu filmova te serija

Bešlagić: Danas slavi 48. rođendan. Instagram

H. J. I.

6.1.2023

Enis Bešlagić rođen je 6. januara 1975. godine u Doboju, a odrastao je u Tešnju. Na Instagramu je nedavno ponosno pokazao kuću u kojoj je proveo djetinjstvo i uz istu napisao:

"Ovo je moja kuća, živio sam tu".


Objava Bešlagića na Instagramu. Printscreen

Još kao mali bio je vrlo obziran prema svim živim bićima, s ekipom iz ulice brinuo se o psima i mačkama iz komšiluka. 


Kao izbjeglica radio je na minhenskom groblju

- Tamo sam naučio da se na kraju najbolje pokaže kakav si bio čovjek. Ili ti na grobu raste cvijeće ili ga psi zapiš***** - kazao je Bešlagić u jednom intervjuu.

Enis je diplomirao na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu 2001. godine te je ostvario uloge u više od 30 predstava, nizu filmova te serija. Za svoje glumačke uloge počeo je dobivati nagrade još za vrijeme studija kada je osvojio nagradu "Najbolji student". Dobitnik je i nagrada Večernjakov ekran, Večernjakova ruža i Večernjakov pečat za osobu godine.

Gledatelji RTL-a Bešlagića su gledali u serijama "Naša mala klinika" svake večeri na Kockici, "Blago nama" od ponedjeljka do petka poslijepodne na RTL-u i u "Krizi", koju besplatno možete pogledati na PLAY-u.

Osim kao glumac, Enis se dokazao i kao izvrstan televizijski voditelj koji je nasmijavao takmičare i gledatelje u popularnom šou "Superpar", čiju ćemo 4. sezonu uskoro moći gledati na RTL-u, a bio je i član žirija u svim sezonama popularnog muzičkog šoa "Zvjezdice".

Multitalentirani umjetnik i dobar čovjek

A osim po pojavljivanju na ekranu i u pozorištu, Enis je poznat i po brojnim dobrim djelima. Tako je 2006. dobio nagradu Ponos Hrvatske jer je izvukao komšiju iz zapaljene kuće, a zatim mu i poklonio 15.000 eura za obnovu iste.

U Hrvatskoj je sudjelovao u više od 200 humanitarnih akcija, a postao je i ambasador humanitarne organizacije Save The Children za jugoistočnu Evropu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.