NAĐA BERBEROVIĆ-DIZDAREVIĆ

Unuka Alije Izetbegovića uz jelku čestitala pravoslavni Božić

Radosna Badnja večer i sretan Božić - napisala je Berbegović-Dizdarević u svojoj poruci

Piše: D. H.

7.1.2023

Nađa Berberović-Dizdarević - Avaz
Nađa Berberović-Dizdarević - Avaz
Nađa Berberović-Dizdarević - Avaz
Nađa Berberović-Dizdarević - Avaz
Nađa Berberović-Dizdarević - Avaz
+1

Nađa Berberović-Dizdarević, unuka prvog predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića, pozirajući uz jelku čestitala je pripadnicima pravoslavne vjeroispovijesti Božić.

- Radosna Badnja večer i sretan Božić - napisala je Berbegović-Dizdarević u svojoj poruci.

Čestitka Nađe Berberović-Dizdarević. Instagram

Podsjetimo, Nađa Berberović-Dizdarević je prije nekoliko dana čestitala i katolički Božić, zbog čega je bila meta napda i uvreda od strane radikala.

Berberović-Dizdarević im je na to odgovorila da je sa svojom komšijama i prijateljimauvijek slavila i slavit će Bajram, Božić, Uskrs, Vaskrs, Novu godinu i sve ostale praznike.

- Oni će kod mene jesti baklavu, a meni donositi šarena jaja. Moj sin će u vrtiću s drugovima okititi jelku i dobiti paketić od Djeda Mraza, a mi, njegovi roditelji, trudit ćemo se da ga odgojimo u duhu naše vjere, a prvenstveno da bude dobar čovjek. Ovim primitivcima koji sa anonimnih profila vrište "da te vidi dedo" poručujem: vi mog rahmetli dedu niste poznavali i nemate prava govoriti u njegovo ime. Nemate prava od njega praviti radikalistu ili fundamentalistu, jer on to nije bio - poručila je Berberović-Dizdarević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.