BLAGDAN

Palestinska zajednica u BiH čestitala Božić

Ističu da je u su brutalnom izraelskom agresiji na Gazu životi nevinih prekinuti, a uništavane su i bogomolje bez izuzetka

Palestinska zajednica u BiH. Federalna TV

FENA

7.1.2024

Palestinska zajednica u BiH objavila je da, kako Sveta zemlja ulazi u praznično vrijeme najvećeg hrišćanskog praznika Božića, žele podsjetiti da je svaki ljudski život svet, a imperativ je dostojanstvo i težnja za slobodom i sigurnošću za sve stanovnike raznolike Svete zemlje.

Ističu da je u su brutalnom izraelskom agresiji na Gazu životi nevinih prekinuti, a uništavane su i bogomolje bez izuzetka.

Iz Palestinske zajednice ističu da i ove praznike dočekuju u molitvama i pozivima na trajni prekid agresije, jer to nije samo izraz moralnih vrijednosti već i kolektivno odbacivanje ciklusa nasilja koji štete trajnom miru.

- Molimo Boga da bude uz one koji tuguju zbog gubitka svojih voljenih, da unserećenim olakša muke sa nadom u budućnost u kojoj palestinski narod živi dostojanstveno kao i drugi narodi svijeta. U ime Palestinske zajednice u Bosni i Hercegovini Srećan Božić i Srećna nova godina - saopćeno je iz te organizacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.