IZJAVA NAKON ROČIŠTA

Sadik Ećo nakon ročišta Macanu i ostalim: Kad sam vidio kako ulaze u sudnicu, moja braća Davor i Adis su mi došli pred oči

Adis je preminuo na licu mjesta, a Davor je još davao znakove živote, rekao je Ećo

Pripadnici MUP-a KS ispred Suda. Borka Cerić

Piše: Borka Cerić

10.1.2023

Sadik Ećo, predsjednik Sindikata MUP-a KS, prisustvovao je danas prvom ročištu optuženim za ubistvo sarajevskih policajaca Davora Vojinovića i Adisa Šehovića, na kojem su Aleksandar Macan, Savo Marinković i Marko Trifković negirali kriviu za ovaj zločin. 

Nakon ročišta Ećo se obratio medijima. 

- Prošle su četiri godine od ubistva naših dragih Adisa i Davora, danas je održano prvo ročište. Naravno, očekivano da će se izjasniti da nisu krivi, s tim što ja smatram, da Tužilaštvo ima dokaze, argumente, kojim će dokazati njihovu krivicu i da će Sud izreći kaznu u skladu sa Zakonom koja je i predviđena za ovo krivično djelo, a to je kazna dugotrajnog zatvora. Mislim da ne bi smjela nikakava druga kazna biti - kazao je Ećo.


Naglasio je da svi očekuju da kazna bude maksimalna.

- Kao policijski službenici očekujemo da bude maksimalna kazna jer su je zaslužili. To se ne može nazvati ljduima, to su zločinci koji dođu i na svirep način izvrše ubistvo dvojice policijskih službenika, bez ikakvog razloga, samo što su oni časno izvršavali svoj službeni zadatak - rekao je Ećo.


Aleksandar Macan, jedan od optuženih. Borka Cerić

Na pitanje kako se osjećao u sudnici, odgovorio je:

- Vrlo teško mi je bilo. U tom momentu su mi dolazile moje kolege pred oči obzirom da sam bio na licu mjesta. Adis je preminuo na licu mjesta, a Davor je još davao znakove živote. U momentu kad sam vidio njih (optužene, op.a.) kako ulaze, meni su moja braća došla pred oči. Jedva sam čekao da napustim sudnicu da ih više ne gledam. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.