PREDSJEDNIK SNSD-A

Dodik potvrdio pisanje "Avaza": Sevlid Hurtić će biti predložen za Vijeće ministara

Govoreći o Ordenu RS koji je dodijelio ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, Dodik je rekao da će u narednim godinama isti uručiti i predsjednicima SAD, Njemačke...

Dodik: Razgovarao sa predsjednicima stranaka s kojima SNSD koalira na nivou države. Dejan Rakita / Pixsell

E. Ć.

11.1.2023

Predsjednik RS i lider SNSD-a Milorad Dodik potvrdio je prilikom obraćanja novinarima da su usaglašeni stavovi stranaka partnera na državnom nivou o tome da Sevlid Hurtić bude predložen za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara BiH.

Dodik je naveo kako je obavio razgovore sa predsjednicima stranaka, te da je SNSD spreman uvažiti sve prijedloge i probleme.

- Čuo sam se sa vođama stranaka i dogovorili smo se da Hurtić bude kandidat s prostora RS-a koji bi trebao ući u Vijeće ministara. Postoji saglasnost partija. Nema razloga da se čeka mnogo za to imenovanje - rekao je Dodik.


Govoreći o Ordenu RS koji je dodijelio ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, Dodik je rekao da će u narednim godinama isti uručiti i predsjednicima SAD, Njemačke...

- Orden Putinu nema nikakve veze sa Ukrajinom. Ruska federacija se pokazala kao najpošteniji garant Dejtonskog sporazuma - naveo je Dodik.

Dodik je komentarisao i krivične prijave zbog 9.1. koje su predate Tužilaštvu BiH.

- Lakše bi im bilo da se naviknu da je 9. januar datum koji ovaj narod obilježava. Narod je izašao na referendum i rekao šta misli. Februara 28. te iste 1992. godine donesen je prvi Ustav RS, to je osnova koja i danas postoji. Na njega je intervenisao i visoki predstavnik - kazao je Dodik.

On je rekao kako je "RS potpisnica Dejtonskog sporazuma i bila je faktor prije Dejtona".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.