SJEĆANJA

Dani slave i ponosa: 30 godina od ratne operacije "Munja '93" koju su izveli pripadnici 105. bužimske udarne brigade

Veliki broj posjetitelja i ove godine najavio je svoj dolazak na poprište ove bitke, da danas 11. januara obilježe veliku ratnu pobjedu kod Kedića Glavice

E. T.

11.1.2023

Obilježena 30. godišnjica slavne bitke "Munja '93" - Avaz
Obilježena 30. godišnjica slavne bitke "Munja '93" - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7

Na današnji dan navršava se trideset godina otkako se desila ratna operacija Munja ‘93, koju su izveli pripadnici 105. bužimske udarne brigade. 

Tim povodom, od jutarnjih sati posjetom Turbeta generala Izeta Nanića i poginulih boraca-šehida 505. viteške brdske brigade gdje su u prisustvu brojnih građana Općine Bužim, predstavnici izvršene i zakonodavne vlasti USK, Općine Bužim i boračkih udruženja položili cvijeće i proučili Fatihu.

Zatim, organizirana je posjeta Muzej sobi 505. viteške brigade, a u isto vrijeme učesnici pješačenja “Ponosa i slave Munja `93” u organizaciji udruženja “Nanićevi Bužimljani” krenuli su prema poprištu slavne bitke i spomen-obilježju.

Veliki broj posjetitelja i ove godine najavio je svoj dolazak na poprište ove bitke, da danas 11. januara obilježe veliku ratnu pobjedu kod Kedića Glavice, gdje je 2014. godine podignuto monumentalno spomen-obilježje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.