NA POZIV CVIJANOVIĆ

Sastanak koalicionih partnera na državnom nivou u Istočnom Sarajevu: Stigli Konaković, Forto, Krišto...

Sastanak se organizuje uoči božićnog prijema koji organizira članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović

Konaković i Krišto prisustvuju sastanku. avaz

A. O.

12.1.2023

Sastanak koalicionih partnera na državnom nivou održava se danas u Istočnom Sarajevu na kojem prisustvuju predsjednici stranaka i budući ministri Edin Forto, predsjednik Naše stranke i Elmedin Konaković, lider NiP-a, a s njima stigli su Denis Zvizdić i Nerin Dizdar.

Također, prisutna je i Borjana Krišto, predsjedavajuća VIjeća ministara BiH.

Sastanak se organizuje uoči božićnog prijema koji organizira članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović. 

Uime delegacije iz RS-a prisustvuju kandidati za državne ministre Zoran Tegeltija i Nenad Nešić te premijer RS-a Radovan Višković. Teme sastanka između ostalog su kadrovska rješenja koja se odnose na direktorske pozicije.

Ranije su partneri dogovorili ko će biti državni ministri: Zoran Tegeltija (SNSD) za ministra finansija i trezora BiH, Elmedin Konaković (NiP) za ministra vanjskih poslova BiH, Zukan Helez (SDPBiH) za ministra odbrane, Nened Nešić (DNS) za ministra sigurnosti, Staša Košarac (SNSD) za ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, Edin Forto (Naša stranka) za ministra prometa i komunikacija, Davor Bunoza (HDZ BiH) za ministra pravde i Dubravka Bošnjak (HDZ BiH) za ministricu civilnih poslova. Na funkciju ministra za ljudska prava i izbjeglice će doći Sevlid Hurtić iz RS-a.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.