DANAŠNJI DNEVNI AVAZ

Zvizdić u SDA broji posljednje dane

Saznajte šta otkriva "zagrebački" indeks direktorice KCUS-a - Sebija Izetbegović za 17 dana položila prvi ispit!

Piše: Avaz.ba

2.6.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Zvizdić u SDA broji posljednje dane.

Naime, samo je pitanje vremena kada će Denis Zvizdić, potpredsjednik SDA i zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH, objaviti odluku da napušta sve pozicije u SDA, kao i članstvo u stranci, u kojoj je proveo skoro 30 godina.

Posljednja sjednica zajedničke komisije oba doma Parlamenta BiH za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) održana u februaru: Do kada će Osmica raditi bez nadzora.

Komentar dana napisao je Danijal Hadžović: Šmitov obraz Njemačke.

Pročitajte sve i o skandaloznom pokušaju tužiteljice Kantonalnog tužilaštva Tuzla Jasminke Djedović da reketira najveću medijsku kuću u BiH „Avaz-roto press“, nakon što joj je po tužbi isplaćena odšteta za klevetu prema presudi Općinskog suda Sarajevo zbog teksta u tabloidu “Express”. Tužiteljica Djedović se pokušava, nakon isplaćenih 5.001 za klevetu, dočepati još 207.900 maraka!

Saznajte šta otkriva "zagrebački" indeks direktorice KCUS-a - Sebija Izetbegović za 17 dana položila prvi ispit!

Ličnost dana je Osman Jajić - Heroj iz komšiluka.

Na stranama Globusa pročitajte mnoštvo zanimljivih vijesti iz regiona i svijeta. Saznajte sve i o posjeti specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka i zamjenika pomoćnika američkog državnog sekretara Metjua Palmera (Matthew) sa zvaničnicima Kosova.

Turistički radnici, ogorčeni neusvajanjem olakšica za ulazak stranaca, poručili: 8. juna protest u Sarajevu.

U Srbiji je jučer uhapšena Olgica Markanović, osumnjičena za nadriljekarstvo, zbog neovlaštenog pružanja medicinske usluge iz oblasti estetike i izazvala zdravstvene probleme kod 11 oštećenih koje su se javile policiji. Jedna od njenih žrtava bila je i Sarajka Naida Gadžo, koja je ranije objavila fotogradije s opekotinama na nosu i obrazima.

Saznajte i šta meteorolog Bakir Krajinović kaže kakvo nas vrijeme očekuje.

Pročitajte sve i o posjeti Vedada Ibiševića Bosanskoj dolini piramida u Visokom - Ovo je fascinantno, želim biti ambasador ovog projekta.

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto obećao da će sve biti očišćeno, pa se prepucavao s građanima na društvenim mrežama - Sarajevo prljavije bilo samo za vrijeme rata.

Kafić "Forza" u Mostaru jučer je, sudeći prema snimcima nadzornih kamera, namjerno zapaljeno. Objekt je u potpunosti izgorio,a oštećeni su četiri poslovna prostora i jedno vatrogasno vozilo, a velika materijalna šteta je prouzročena na dva stana iznad ugostiteljskog objekta. U jednom žive Zinaida i Izidin Sejdihović, a, kako su rekli za "Avaz", spasile su ih komšije.

Razmatran prijedlog o produženju pritvora za Darka Eleza - Svjedoci traže zaštitu, jedan završio u KCUS-u.

Ekipa “Dnevnog avaza” u posjeti Etno-avliji “Mačkovac” kod Banovića - Starine oživjele duh sela od prije 100 godina.

Tuzlanka Belma Huseinefendić izborila četvrtfinale „Zvezda Granda“ - Selma Bajrami mi je dalja rodica, a Karleuša je na prvom mjestu.

Reprezentativni veznjak "Zmajeva" Rade Krunić ekskluzivno za „Dnevni avaz“ najavio je duel sa „Sokolima“. Naša fudbalska reprezentacija danas će na sarajevskoj Grbavici odigrati prijateljsku utakmicu s komšijama iz Crne Gore, a Krunić poručuje: Sretan sam što mogu pomoći reprezentaciji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.