ZVANIČNA POSJETA

Fajon u Predsjedništvu BiH: Dočekali je Cvijanović, Bećirović i Komšić

Meni je drago da sam danas u BiH u Sarajevu, rekao je Fajon

Fajon sa članovima Predsjedništva BiH. Fena

E. Ć.

13.1.2023

Ministrica vanjskih poslova Slovenije Tanja Fajon sastala se sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisom Bećirovićem, Željkom Komšićem i predsjedavajućom Željkom Cvijanović.

Fajon se ranije sastala sa ministricom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Biserom Turković s kojom je razgovarala o bileteralnim odnosima dvije zemlje, robnoj razmjeni, kandidatskom statusu BiH.

- Meni je drago da sam danas u BiH u Sarajevu i da sam tu i da govorim prvi put u vrijeme kada je EU dodijelila BiH kandidatski status i to je veliki korak ka EU - rekla je, između ostalog, Fajon. 


Kako je ranije najavio Fakultet političkih nauka u Sarajevu, ministrica Fajon će danas na tom fakultetu održati predavanje o novoj fazi eurointegracija Bosne i Hercegovine i izazovima na tom putu.

Ministrici vanjskih poslova Republike Slovenije Tanji Fajon danas će biti biće uručeno priznanje Zlatna medalja Bošnjačkog instituta – Fondacije Adila Zulfikarpašića.

Također, iz Gradske uprave Sarajeva su danas saopćili da će gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić sutra biti domaćica Fajon u obilasku starog dijela grada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.