NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

U dvobroju "Dnevnog avaza" čitajte: Kriminalci se prepali Skya

Pročitajte i ekskluzivan razgovor sa fitnes carom Samirom Bečićem koji se za „Avaz“ javio iz Hjustona, a govorio je o svojim počecima u Americi

Naslovnica dvobroja "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

14.1.2023

U dvobroju "Dnevnog avaza" najtiražnijeg dnevnog lista u BiH čitajte: Kriminalci se prepali Skya.

U državnom zatvoru u Vojkovićima u petak su četvorica pritvorenika koja se nalaze u ovoj ustanovi zbog istraga u vezi sa Sky aplikacijom stupili u štrajk glađu i napravili pobunu. Pročitajte kako je Matković patronom hemijske olovke zašio sebi usta.

U proceduri je Prednacrt zakona o dopunama Zakona. Otkrivamo šta donose izmjene Zakona o saobraćaju, kazne će biti rigoroznije. Komentar dana pisao je Danijal Hadžović: Republika Sarajevo.

Nakon što su stranke osmorke, SNSD i HDZ BiH dogovorili formiranje novog saziva Vijeća ministara otkriveni su i svi kandidati za ministre u novom sazivu. Također, dogovorena je posjeta NATO-u, usvojen je rekordan državni budžet, najavljeno je povećanje plaća što znači da politika dogovora već daje rezultate!

Za „Avaz“ govori Tonino Picula, izvjestilac EP za proširenje. Između ostalog, Picula se založio za političko-finansijske sankcije predsjedniku RS, pročitajte šta je rekao za Dodika.

Nakon što su u decembru značajno počele padati cijene goriva vozači u BiH mogu biti zadovoljni i u januaru. U dvobroju pročitajte koje su to prosječne cijene goriva, te koliko košta u Sarajevu, Mostaru, Zenici, Tuzli.

Na stranama Mozaika pročitajte koje su to poruke poslali zvaničnici na obilježavanju godišnjica Gazi Husrev-begove biblioteke, kao i životnu priču Damira ef. Babajića koji je u kolicima. Nakon teške saobraćajne nesreće i loma kičme 2008. nije se predavao niti kukao nad svojom sudbinom.

Na stranama Globusa donosimo aktuelne vijesti iz svijeta, a izdvajamo priču iz Amerike: Pročitajte kako reperi jačaju pokret Donalda Trampa.

Na Sarajevskim stranama bavili smo se divljom gradnjom, te o zimskim radostima u kojima možete uživati u vikendu. Pročitajte gdje će biti najzanimljivije.

Novinari Crne hronike otkrivaju kako Sado Đugum iz zatvora rukovodi bandom, ko je Kakanjac koji je iz sefa ukrao 184.000 KM, te kako je Banjalučanin snimao gošću u svom apartmanu.

Nešto veselije teme možete pronaći u našem revijalnom prilogu Panorama. Donosimo kako ljepotice provode zimu. Pročitajte ko uživa na planini, a ko se brčka na moru. Tu je i intervju s Edmom Maajkom, te ekskluzivan razgovor sa fitnes carom Samirom Bečićem koji se za „Avaz“ javio iz Hjustona, a govorio je o svojim počecima u Americi.

Pred nama je još jedan sportski vikend, a u fokusu je Svjetsko prvenstvo u rukometu. Što se tiče fudbala, za „Avaz“ govori Anel Ahmedhodžić, naš reprezentativni stoper iz Šefild junajteda.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.